Menü

2012.06.05.     Hozzászólás 1

Debreceni kilométerek

Futás az éjszakai fényekben

A június 16-ai éjszaka különleges: ekkor kerül megrendezésre az I. DKM Éjszakai Futás, ahol minden megtörténhet.


Éjszaka, a fényárban úszó Debrecen utcáin futni különleges dolog, nem sokszor adódik lehetőség arra, hogy a forgalmas debreceni utakon zavartalanul kocoghassanak a futás szerelmesei. A június 16-ai éjszaka azonban különleges: ekkor kerül megrendezésre az I. DKM Éjszakai Futás, ahol minden megtörténhet.

 

Már a rajt helyszíne sem mindennapi, a résztvevők a fényárban úszó Debreceni Egyetem épületének szomszédságában gyűlnek össze, hogy nekivágjanak a 8,8 kilométeres távnak. Az éjszakai futás varázslatos, felejthetetlen élmény, a résztvevők egy hangulatos, közös éjszakai futással léphetnek át a csillagászati nyár küszöbén.

A táv résztvevői, láthatósági mellényt és világító karkötőt kapnak, s ezekben  futják majd le a 8,8 kilométert. A célban frissítés, érem és sorsolás várja a távot sikeresen teljesítőket.

 

Futás után lazíts! Hajnalig tartó műélvezet - A Múzeumok Éjszakája

Éjszaka vagy hajnalban betoppanni látogatóként egy múzeumba  általában néhány igen kellemetlen kérdéssel és magyarázkodással jár kivéve, ha az év leghosszabb éjszakájának zseniális rendezvénye, a Múzeumok Éjszakája a ’házigazdánk'. 

 

Idén a Debreceni Egyetem is bekapcsolódik a Múzeumok Éjszakája programsorozatba, s többek között az alábbi programokkal várják június 16-án 19 órától  az érdeklődőket:

-"Etno-design" népi divatbemutató és táncház a Főépület előtt

- Barangolás a Főépületben, az Aula üvegablakainak bemutatása és az épület rejtett zugainak megtekintése

- libTITKOK: Éjszakai barangolás az egyetem Könyvtárában és még sok más érdekesség...

Egy különleges éjszaka, különleges  programokkal! Ne hagyd ki!

 

Bővebb információ, nevezés: www.debrecenikilometerek.hu

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • xterra 2012.06.07.   08:23

  xterra

  A témáhopz kapcsolódik:

  Balatonfüreden szervezünk szervezünk egy váltófutóversenyt június 16-17-én. A dátum azért ilyen mert éjszakai futóverseny... 8 órás, terepen... 4 kategóriában akár 20 fős csapattal is lehet indulni, azaz alig 30 perc jut egy emberre. Közben buli, Balaton, zene, koncertek, tábortűz,.... Szóval akár tanítványokkal, gyerekekkel, haverokkal is lehet jönni. Az induló csomagban pedig EGY ENERGIZER FEJLÁMPA IS van!

  Oldalunkon a részletek: www.tereptriatlon.hu.

  válasz erre...