Fuss hatékonyabban - ASICS FF Blast anyaggal

Fuss hatékonyabban - ASICS FF Blast anyaggal

Támogatott tartalom
2022/06/23
Mindenki szeretne könnyedebben és még távolabb futni.

Most itt a lehetőség, hiszen az ASICS FF Blast talptechnológiával készülő futócipők rendkívüli energia-visszanyerő tulajdonságuk révén extra lendületet és komfortot nyújtanak neked futás közben!

A FlyteFoam Blast (vagy rövidebben FF Blast) az ASICS saját fejlesztésű energia-visszanyerő talptechnológiája, mely egyre több modellben megtalálható – így többek között az ikonikus Gel Nimbus 24 és a legújabb Gel-Cumulus 24 cipőkben is.

Fuss hatékonyabban - ASICS FF Blast anyaggal-3
Fuss hatékonyabban - ASICS FF Blast anyaggal-3
Forrás: ASICS

Az FF Blast anyag legfőbb tulajdonságai

1.    Még több energia – Ezen technológia révén hatékonyabban futhatunk, hiszen a „visszapattanó”, avagy „trambulin” effektus minden lépéshez plusz lendületet és extra energiát ad és csökkenti az ízületek terhelését!
2.    Kisebb tömeg – A különleges  habanyagnak köszönhetően a  középtalp és a teljes futócipő sokkal könnyebb lett!
3.    Nagyszerű kényelem – A puhább kialakítású talp extra kényelmet ad, amit már a felvételnél érezhetünk, de leginkább a mozgás során fogjuk élvezni!

Az új megoldás mellett, az ASICS futócipőkben a klasszikus Gel-technológiát is megtalálod. Ezek kombinációja segítségével még reaktívabbak és könnyebbek lettek a kínálat csúcsát képező modelljeink!

Az ASICS hab-evolúció

A gyártó saját, Japánban felállított fejlesztőlaboratóriumában 3 év fejlesztés eredményeként alkotta meg a FlyteFoam habot. A cél egy, a hagyományos EVA vagy Speva anyagokhoz képest könnyebb és jobb csillapítási tulajdonságokkal rendelkező középtalpanyag megalkotása volt – előbbinél 55%, utóbbinál 76%-kal sikerült kisebb tömegű anyagot létrehozni.

2016-ban debütált először olyan talp, mely FF anyagból készült, de emellé kevlár szálakat is kombináltak, mely megoldással fokozták a ruganyosságot és ütéscsillapítást – először az ASICS Metarun limitált kiadású modellbe került bele, majd 2017-ben már a Dynaflyte futócipőben is elérhető volt. 2018-ban a gyártó kifejlesztette a tartósabb és nehezebb, ám erősebb ütéscsillapító tulajdonságokkal rendelkező FlyteFoam Propel habot, amely cellulóz nano-szálakat tartalmazott. Ez az anyag először a Gel Kayano 25 futócipőben debütált.

Fuss hatékonyabban - ASICS FF Blast anyaggal-1
Fuss hatékonyabban - ASICS FF Blast anyaggal-1

Az újabb technológiai fejlődést 2020-ban mutatta be a japán cég: ekkor lett elérhető a reszponzív és rendkívüli energia-visszanyerő tulajdonságokkal rendelkező FlyteFoam Blast (FF Blast) anyag. Elsőként a trambulinhatású talpformával rendelkező Novablast modellbe került be.

A fejlődés itt sem állt meg. 2022-re elkészült a tovább könnyített változat, az FF Blast Plus, mely amellett, hogy jelentős tömegcsökkenésen esett át, megőrizte kiváló energia-visszanyelő tulajdonságát. Ezen anyaggal elsőként a Gel Nimbus 24 futócipőkben találkozhatunk, mely ezáltal még könnyebb, még puhább és még reaktívabb lett, de ugyanez található Cumulus 24-ben és a Nimbus 24-ben.

Tempós futásokhoz, de nem csak versenyre

A futás dinamikáját segítő talp „visszapattanó” tulajdonsága, avagy a "trambulin hatás", az 5 perc alatti ezreknél kezd igazán érezhetővé válni, de leginkább a 4 perc körüli tempónál működik, ezért ezeket a rendkívüli energia-visszanyerő és reaktív ASICS cipőket (Novablast, Dynablast, Versablast) elsősorban a gyors futásokhoz ajánljuk, és nem csak a versenyekre!

Fuss hatékonyabban - ASICS FF Blast anyaggal-2
Fuss hatékonyabban - ASICS FF Blast anyaggal-2
Forrás: ASICS

Az FF Blast anyagból készült modellek kiváló választások az aszfaltos edzésekre és a hosszabb versenyekre, illetve a tempó-, és az intervall futásokhoz.

Az FF Blast anyagból készült ASICS cipőket keresd a Nyúlcipőbolt üzletekben és webshopon.

ASICS FF Blast futócipők

Hirdetés