Fuss a Rákkutatásért! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/09/13
Idén is megrendezésre kerül a jótékonysági futás a margitszigeti Atlétikai Centrumban. Az eseményt a Kanadai Kereskedelmi Kamara, a Kanadai Nagykövetség és a "Fuss a Rákkutatásért!" Alapítvány szervezi.
Hirdetés

A futósorozat tizenhat évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy 18 éves kanadai fiatal (Terry Fox) csontrák következtében elveszítette egyik lábát. A kórházban betegtársai és saját küzdelme láttán arra az elhatározásra jutott, hogy keresztül futja Kanadát, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a szörnyű betegségre, és adományokat gyűjtsön a rákkutatás céljára.

Itthon a 90-es évek eleje óta rendeznek jótékonysági futást, amely mostanára 4-5ezer fős csalási eseménnyé nőtte ki magát. Az eseményen egyre több nagyvállalat képviselteti magát.

 

A futás népszerűségének köszönhetően az elmúlt tíz évben több mint 125 millió forint értékben tudtak műszereket adományozni a magyarországi rákkutatással foglalkozó orvosok és kutatók részére. A tavalyi bevételeket egy olyan műszer beszerzésére fordíthatták, amely korábban nem volt Magyarországon. A szervezők idén is folytatják a halálos kór elleni küzdelmet, szeptember 15-én a margitszigeti Atlétikai Centrumban.

Figyelem: ez nem futóverseny!
Hirdetés