Esős futófesztivál Hír

Búzaszem
2010/09/13
Búzaszem Futófesztivál: a szakadó eső ellenére is sikerrel debütált a jótékonysági rendezvény
Hirdetés
A gödi Búzaszem Iskola építését támogató Búzaszem Futófesztivál a több napja tartó felhőszakadás és az erdő járhatatlansága miatt ugyan kissé változtatott programmal és nyomvonalon, de összességében sikerrel került a Duna-parti település történetébe. A Gödi SE pályáján és annak környékén több százan fordultak meg, köztük olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok, akiket szemmel láthatólag nem zavart a szakadó eső; csodálattal szemlélték az óvodások és iskolások futamait. Kammerer Zoltán kajakos a gyermekek rajtoltatásában, Vörös Zsuzsa öttusázó az eredményhirdetésben, Simon Ádám rafting-világbajnok (Mozgásvilág.hu) a 14 kilométeres futásban vett részt. A hosszú távot Harangozó Tamás , a kétezer métert Kajner György nyerte.
 

81015-2010-09-11_1023.jpg

  A gödieken kívül ceglédi, budakeszi, ürömi, sőt brit résztvevői is voltak a futószámoknak, melyeket 200-2000 méterig salakon, illetve 13.5 kilométeren a környező utcákban rendeztek meg. A Búzaszem Alapítvány és az Unixsport Egyesület által első ízben szervezett jótékonysági esemény népszerűségére jellemző, hogy Vörös Zsuzsa első hívásra jött Székesfehérvárról, míg a hosszú távot hegyikerékpárjával felvezető LTV-Meridás bajnok, Béla Attila Balassagyarmatról érkezett, mit sem törődve a sárral és az esővel. Volt, aki a triatlon világbajnokságon kiállítóként való részvételét szakította meg pár óra erejéig. Sorra érkeztek a Gödi SE korosztályos világ- és Európa-bajnok kajakosai: Hagymási Anita, Havas Eszter, Pélyi Dávid és Hamar Péter .  Az egykerekűs bemutató elmaradt, a váci baranta-harcművészek azonban nagy sikert arattak. A strandröplabda-kupa a felázott homokon elmaradt; a szeptember 18-ai, GSE-pályán rendezendő Belépés Családostul -sorozat Szüreti Futásán, kiegészítő-rendezvényeként meghirdetett torna nevezési díját az épülő iskola javára ajánlják fel a szervezők, akik négyfős csapatok jelentkezését várják a 9.30-kor kezdődő eseményre.
 
81015-2010-09-11_1030.jpg
 
A vendéglátók nevében Markó József polgármester és Dr. Horváth László , a Gödi SE elnöke mondott köszöntőt. Mint Horváth Szilárd , a Búzaszem Alapítvány elnöke a megnyitó alkalmával elmondta, az iskola nagy hangsúlyt fektet a művészetoktatásra, a magyar hagyományok ápolására, a keresztény nevelésre, és ugyan ilyen fontosnak tartják a gyerekek sportolását, mert Magyarországnak testben és lélekben erős fiatalokra van szüksége.
 
81015-futofeszt-187.JPG
 
- Igazi sportteljesítményt nyújtott valamennyi versenyző, kísérő, szervező és támogató; túl a futáson mindenki maratoni jókedvvel és lelkesedéssel vett részt a – reményeink szerint – hagyományteremtő futófesztiválon. Hihetetlen, de egy percig sem volt érezhető a fáradtság, a feszültség, nem volt panasz, ami az időjárásból pedig következhetett volna – összegzett V. Pálfai Kinga , főszervező. 
 

81015-futofeszt-214.JPG
Eredmények, Búzaszem Futófesztivál, szeptember 11. Göd, 13.5 km: 1. Harangozó Tamás (ideje 0:55:54), 2. Saunders Simon, brit (0:58:00), 3. Molnár Péter (1:00:41).
2000 m: 1. Kajner György (ideje 0:08:14), 2. Oberfrank Péter (0:08:15), 3. Horváth Szilárd (0:08:16).   Bővebb információk: www.buzaszem.hu
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés