Délibábot kergetők Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/07/05
Világörökségi helyszínen, a Hortobágyi Nemzeti Parkban rendezi a Budapest Sportiroda (BSI) július 10-én a 7. E.ON Délibáb Sportnapot.
Hirdetés
A Budapest Sportiroda július 10-én, szombaton rendezi a Hortobágyon a 7. E.ON Délibáb Sportnapot . 
Az eseményen a 21,1 km-es terep félmaraton mellett 13,3 és 7,8 km-es táv várja a futókat. A túrázók és a nordic walkingosok 22,7 és 7,8 km-t teljesíthetnek, míg a kerékpárosok 56,8 és 26,8 km-en járhatják be a pusztát.
 
80847-7.eon.jpg
 
Amellett, hogy az E.ON Délibáb Sportnap három sportág kipróbálására ad lehetőséget a Hortobágy olyan részein, amelyek az év többi részében nem látogathatók a nagyközönség számára , az esemény érdekességei közé tartozik, hogy a résztvevők a maga természetességében láthatják és fedezhetik fel a pusztát. A futók, túrázók és a kerékpárosok az útvonal során ménesek, szürke marha gulyák, bivalycsordák és rackajuhokból álló nyájak mellett haladnak el. Láthatják a népi építészet olyan jellegzetes építményeit, mint a hodályok, pásztorszállások. Testközelből fényképezhetik a Hortobágy állat- és növényvilágát. A futók számára nyilvánvalóan komoly kihívást jelent, hogy a szikes puszta egyenetlen felszínén, időnként magas fűben kell haladniuk.
 
80847-tn_5660-1-.JPG
 
Az E.ON Délibáb Sportnaphoz korábban a hortobágyi pásztor- és betyárélet bemutatása, lovasbemutató és ételkóstolás is hozzátartozott. Hasonlóképpen lesz ez a 7. E.ON Délibáb Sportnapon is: a résztvevők gulyást, illetve a jellegzetes hajdúsági népi ételt, a slambucot kóstolhatják meg. A BSI tavaszi-nyári futószezont záró eseménye tehát nemcsak különleges sportrendezvény, hanem remek alkalom a világörökség részeként nyilvántartott Hortobágy megismerésére is.
 
80847-tn_5661-1-.JPG  . Bővebb infók: klikk ide!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés