Csúcsra futottak Hír

BSI;http://www.futanet.hu
2012/06/04
Napsütésben rajtoltak, záporban érkeztek a futók az ország tetejére
HirdetésRagyogó napsütésben több mint 1500 futó állt rajthoz a 15.SMART Kékes Csúcsfutás on, hogy felfussanak az ország legmagasabb pontjára, a Kékestetőre. Több olyan induló is volt, aki minden évben elindult a ’csúcstámadáson’, s idén tizenötöszörre is ’kihívta’ a hegyet. A verseny különlegessége volt, a „ Smart Sport a Gyermekekért ” elnevezésű kampány, melynek nyitóeseményén Kropkó Péter hétszeres Ironman és Molnár Zoltán MOB főtitkára a SAMSUNG olimpiai támogatását jelképező fáklyájával futott be a célba.

Igazi tavasz végi idő, 16 fok várta a mátrafüredi rajtban a futókat. Több mint 1500-an indultak neki, hogy a 343 méteren lévő rajtból 11,6 kilométer, 671 méteres szintkülönbség legyőzése után, felérkezzenek 1014 méteren található célba. A csúcson 5 fokkal hűvösebb, a mezőny egy részét már szemerkélő esős idő is várta a célban, de a beérkezők arcáról csak az öröm élménye sugárzott.

A férfiak között Berecz Lajos szakította át elsőként a célszalagot, 45.36-ös idővel, a hölgyeknél Szentpéteri Diana ért elsőként a célba 59:28-as idővel, 22 másodperccel megelőzve a második helyezettet

Az elsők után folyamatosan érkeztek célba a résztvevők, miközben a célegyenes – a kékestetői sípálya – mentén a szurkolók hangos drukkolása kísérte őket, igazi futófesztivál-hangulatban. Minden teljesítő egyedi érmet kapott a nyakába, és ezután kép is készült róluk az ország legmagasabb pontját jelképező piros-fehér-zöld kővel. A távot eddig 15 alkalommal teljesítők ajándék futópolót kaptak és róluk csoportkép is készült.

A BSI következő futó eseménye június 10-én a 19.K&H maraton és félmaraton váltó lesz.

 

Eredmények:

Női:

1. Szentpéteri Diana (Sogun SE)    59:28

2. Köcski Réka (Óbudai Hardcore) 59:50

3. Fábri Andrea (Vitalitás SE)      1:00:05

Férfiak:

1. Berecz Lajos (Mezőtúr SSE) 45:36

2. Szabó Imre                            46:41

3. Pelsőczy Attila (TFSE)           48:35
Hirdetés