Cho Oyu expedíció 2009 - The North Face csapat Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/09/25
Négy elszánt ember, egy különleges multisport kihívás, mely a világ hatodik legmagasabb csúcsára vezet. Kövesd velünk az örült hegymászó, snowboard, ultaterepfutó, és hegyikerékpár kalandokat!
Hirdetés

Igaz, hogy Cho Oyu 8201 méteres magasságával csupán a hatodik legmagasabb hegy a világon, de még így is rendkívül szeszélyes, veszélyes, és egyben izgalmas élmény nyújt a kalandorok számára. Simone Moro, Emilio Previtali, Hervé Barmasse , és Lizzy Hawker négyese egy igazán extrém élményre vállalkozott, amikor nekivágott ennek az expedíciónak. Céljuk, hogy a hegy dél-nyugati eddig ismeretlen, és járatlan oldalának meghódítása mellett, extrém körülmények közötti snowboard, kerékpár, és terepfutó kalandokat éljenek meg.

 

A csúcstámadás kapcsán Emilio - aki a tervek szerint a hegy könnyebbik oldalán jut fel csúcsra- snowboarddal fogja teljesíteni a lefelé tartó utat. A Cho Oyu alaptáborába való visszatérése után pedig egy 450km-es extrém futás , és biciklizés vár rájuk egészen Katmandu ig.

 

A csapat kalandjait folyamatosan követheted te is . Kedvcsinálónak itt egy rövid összefoglaló az első bejegyzésekből, és egy kis (nem túl izgalmas - a Szerk.)    videós képmese:
A hosszú utazás megviselte a kis csapatot, ezt az érzést Katmandu büdös, szmogos, koszos utcái sem csökkentette bennük egészen addig, amíg bele nem gondoltak abba, hogy szinte egy karnyújtásnyira- következő nap indultak- kerültek egy hihetetlen kaland kezdetéhez. Szerencsére a nehézségek ellenére az éjszakai alvás sokat javított a helyzeten, illetve az akklimatizálódásban is segített. Így semmi nem tarthatta vissza őket, hogy egyedülálló expedíciójukat megkezdjék a 8201 méter magas Cho Oyu -n, mely szinte érintetlen, tiszta levegőjű, vakítóan fehér hófödte ormaival várja őket.
 
 

Kíváncsi vagy milyen kalandok várnak még a The Nort Face csapatára? Kövesd blogjukat, melyben részletesen információkat tudhatsz meg! Klikk ide...
Hirdetés