Célegyenesben a Royal Vodka Fighters' Run Hír

Fighters run
2012/04/10
Az akadályok látszólag egy őrült elme találmányai:  Terepfutás fűszerezve sárral, tűzzel, vízzel, kuszással, mászással, de nem kevés vidámsággal.’
Hirdetés
Fighters' Run
A Békéscsabához közeli pósteleki parkerdőben rendezendő április 28-i Hátamon a párom és április 29-i Royal Vodka Fighters’ Run igazán embert próbáló versenyek, melyek erőteljesen kibillentik majd az indulókat a mindennapi, megszokott komfortjukból és így, eddig soha át nem élt élményekhez juttatják őket.

A rendezvény egyik versenyigazgatója Furkó Kálmán nyugállományú ezredes, hét danos karate mester köszöntőjében kiemelte, hogy örül annak, hogy a fiatalok extrém helyzetekben is szeretnék megismerni önmaguk testi és lelki erejének a határait. ’Az akadályok látszólag egy őrült elme találmányai, de az igazság az, hogy nincs új a nap alatt. Évtizedekkel ezelőtt rengeteg, hasonlóan kemény kihívást jelentő akadályfutáson vettem részt a katonáimmal. Ekkor tanultam meg, hogy mindig olyan erős a csapat, mint amilyen annak a legutolsó tagja.’

Az akadályverseny kimenetelére nem is, de majdnem mindenre lehet fogadni ezen az oldalon, ráadásul most bet365 bónuszkód dal.

Az esemény főszervezője Vozár Attila, a Bécs-Budapest szupermaraton korábbi háromszoros győztese előbb a különösen Észak-Európában népszerű ’Hátamon a párom’ elnevezésű viadalt mutatta be. Ez - főként a közönség számára - egy rendkívül szórakoztató verseny párok és családok indulásával. Egy férfi és egy nő alkot egy párt. A legtöbb esetben a férfi cipeli a hátán a nőt , de lehet fordítva is és így kell teljesíteniük a 253,5 méteres versenypályát,  rajta két száraz és egy vizes akadállyal, mely körülbelül egy méter mély.

A korhatár 17 év, a nő minimális súlya 49 kg. (Ha ennél kevesebb, akkor a hátizsákjába olyan súly kerül, hogy azzal elérje a 49 kg-t.)

  A nevezési határidő április 14 (www.fightersrun.com). Eddig 15 család nevezése érkezett be.

Az április 29-i Royal Vodka Fighters’ Run egy újfajta kalandsport, amelynek amatőrök közötti bemutatkozására eddig még sohasem került sor Közép-Európában! ’Nem csak minden csepp erejükre, de találékonyságra és jó ösztönre is szükségük lesz az indulóknak az extrém akadálypálya teljesítéséhez! Terepfutás fűszerezve sárral, tűzzel, vízzel, kuszással, mászással, de nem kevés vidámsággal.’

A Royal Vodka Fighters’ Run -on férfiak és nők együtt vágnak neki a 7 vagy 14 km-es távnak és küzdik le a 14 vagy 28 akadályt. A távok csapatokban is teljesíthetők. A csapat minimum létszáma 4 fő, de több főből is állhat. Feltétel, hogy a csapat tagjainak egyszerre kell beérkezniük a célba.

Nevezés április 14-ig! (A 40 leggyorsabb ’A’ kategóriára nevezőnek ajándékba egy 13.990 Ft értékű Fischer FS-04B napszemüveg jár!)

A gyerekek sem maradnak szórakozás nélkül, rájuk egy két km-es pálya vár, könnyített akadályokkal.

Neves sportolók is jelezték indulásukat, így Braun Ákos, világ- és Európa-bajnok cselgáncsozó, Zala György kétszeres olimpiai bronzérmes kenus, valamint az olimpiai és világbajnok cselgáncsozó Kovács Antal is. 

Schobert Norbert is igen lelkes a várható megpróbáltatások kapcsán. ’10-15 km-es, extrém körülmények közt zajló futásaim után sokszor  úgy megyek haza a Pilisből mint egy kommandós. Ezért is szeretem a terepfutást. Nejem, Réka kitűnő 10 km-es futó. De ilyen brutálisan kemény feladatokat teljesítve itt nem a leggyorsabbak lesznek a legelsők. Emiatt talán a páros versenyben indulunk, de mivel kicsi a súlykülönbség kettőnk között, el kell döntenünk ki cipeljen kit.’

Varga Viktor, énekes, a Csillag születik című tehetségkutató műsor versenyzője is nagyon készül a Royal Vodka Fighters’ Run-ra. ’Megismerve a pályát, az akadályokat, többek közt a gumi Mount Everestet, a kalóz csapdát, a harcos piramist, a sötét labirintust és a betonfalat, rá kellett jönnöm, hogy még többet kell edzenem. De kell ez az indulás az önbecsülésemhez, erőt ad majd nekem és emiatt semmi pénzért ki nem hagynám.’

A résztvevők közösen meghirdették a szervezők kezdeményezésére indult futócipő gyűjtési akciót. A verseny két napja során bárki leadhatja elhasznált, megunt, kinőtt futócipőjét, de adományozhat újat is. A cipők a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány által felkarolt rászorultakhoz jut majd el. Az esemény szponzorai és sztárjai mind mind egy-egy cipőt helyeztek el a húsvéti kosárban, remélve, hogy még rengeteg párat adnak majd le a gyűjtéshez csatlakozók.

Részletek, nevezés: klikk ide!
Hirdetés