Menü

2011.07.28.     Hozzászólás 0

Vasvári Press

Bükk Maraton, terepfutás ésatöbbi

Az Egeres-völgy Sportfesztivál kiemelt programja a jövő heti Bükk Maraton

Jövő hétvégén kerül megrendezésre a Bükk lábánál, Felsőtárkány mellett az Egeres-völgy Sportfesztivál, melynek záró rendezvénye a tizenegyedik alkalommal meghirdetett Bükk Maraton hegyikerékpár-verseny lesz, mely a Magyar Kupasorozat része, egyben a Top Maraton sorozat harmadik állomása. A fesztiválon a terepfutás is programba került.
 
Az augusztus 5-7-ei Egeres-völgy Sportfesztivál alkalmával különböző sportágakkal, programokkal találkozhatnak a résztvevők: a kiírásban szerepel terepfutás, barlangászat, gyalogtúra, kiegészítő programként kisvasutazás és öt különböző koncert. A kerékpáros programok közt megmarad az utánpótlás-korosztályok számára rendezendő Titán-kupa, újdonságként jelentkezik a 600 méteres, kieséses rendszerű cross country verseny. A fő esemény az augusztus 7-ei, három távra kiírt Bükk Maraton lesz, melyre több mint ezer indulót várnak a szervezők.
 
- Egy évtized után, hosszútávon gondolkozva, a fesztivál irányába fejlesztjük a versenyünket. Tíz Bükk Maraton megszervezése után bővítjük a rendezvényünket három naposra, ahol több sportágban megmérethetik magukat a résztvevők. Amatőr vagy profi, fiatal vagy idős, felnőtt vagy gyerek – mindenki számára adunk versenyzési lehetőséget; a családoknak, kísérőknek fakultatív programokat biztosítunk. Újdonság lesz a terepfutás és a kieséses rendszerű, körpályás bringaverseny. Tavalyhoz képest változás, hogy dupla kapacitásúra bővítettük a rajt-cél területén a parkolónkat. Az Egertől alig néhány kilométerre rendezendő sportfesztivállal párhuzamosan szervezik Felsőtárkányban a rétes-fesztivált, mely tradicionális értékei mellett gasztronómiai élvezetet is nyújt a bükki településen sportolóknak, pihenőknek – összegzett elöljáróban Nagy Ádám főszervező. 

 

Készülj fel a várható időjárásra
figyeld a versenyre vonatkozó időjárás előrejelzést: Klikk ide!

Ingyenes kerékpárszerviz
A Mozgásvilág.hu és a Bringáspár kerékpárszerviz ingyen elvégzi az alapbeállításokat verseny előtt/után.


 
Bővebb információk: www.bukkmaraton.hu és www.evsf.hu
Nevezés a Bükk Maratonra:
www.odinsport.eu

Olvass többet a témáról: kerékpár