Beszámoló a BBU S.Ö.R. Körről Hír

BBU.hu
2013/08/02
Megkerültük a Fertő tavat!
Hirdetés

A Bécs - Pozsony Budapest Ultramaraton szervező csapata (BBU Team) idén július 13-14-én BBU S.Ö.R. Kör néven 2 napos ultramaraton futóversenyt és helytörténeti kerékpártúrát szervezett Európa legnyugatibb szikes tavához, a részben osztrák, részben magyar területen fekvő Fertő tóhoz. A résztvevők a 13 osztrák és 12 magyar települést érintve összesen 127 km-t teljesítettek. A soproni rajtot követően a versenyzők megtapasztalták a soproni hegyek embert próbáló emelkedőit, megcsodálhatták a gondosan megművelt osztrák szőlőültetvényeket, a burgenlandi kis települések ízlésesen kialakított utcaképét, a Fertő tó természeti kincseit és különlegesen gazdag madárvilágát.

A látnivalók mellett a 2 nap alatt komoly verseny zajlott, ahol az egyéni kategóriában a remek formában lévő Pető István bizonyult a legjobbnak, aki mindkét napi szakaszt megnyerve összesítésben 10:47:59 óra alatt ért célba. A 2. helyet a nagykanizsai Sznopek József szerezte meg 11:35:39 órás időeredménnyel. A dobogó harmadik fokára Tóth Viktor Ádám (Balatonboglárról) állhatott, akinek 11:56:25 óra kellett a táv teljesítéséhez. 

A hölgyeknél Szabó Krisztinának (12:39:06) és Strammer Zsaklinnak (15:23:21) tapsolhattunk a befutó alkalmával. A párosok versenyében a pilisi Falka Team (Kasa Tibor, Dr. Ubrankovics Zsolt) összesítésben 10:37:20 órás idővel győzött, míg a 4+1 fős csapatok közül a „Váci Csilletolók BT.” csapata ért elsőként (10:37:58) célba. Kerékpáron is többen körbekerekezték a Fertő tavat, vidám színfolt volt köztük a tápiószecsői polgárőrség csapata, akik egy háromüléses kerékpáron ”négyen’’ ülve teljesítették a távot. A Fertő tó partján vezető kerékpárúton, több helyen kiépített kilátókból csodás kilátás nyílt a vadrécékben, nyári ludakban és számos más madárritkaságban bővelkedő vízparti élőhelyre.

A BBU S.Ö.R. Kör részletes eredmény listája és fotói megtekinthetőek a www.bbu.hu honlapon.

Várunk titeket jövőre is!!

BBU Team

Hirdetés