Barátok a sportban, partnerek a biztonságban Hír

natofutas.hu
2007/09/25
A NATO Főtitkára ismét felajánlotta támogatását a NATO Partnerségi Futófesztivál megrendézésehez. Jaap de Hoop Scheffer úr volt az első, Magyarország és Szerbia hatarán lebonyolított NATO Partnerségi Futófesztivál Fővédnöke 2006-ban. Ebben az évben is vállalta az esemény feletti szimbolikus védnökséget.
Hirdetés
A NATO Főtitkára ismét felajánlotta támogatását a NATO Partnerségi Futófesztivál megrendézésehez. Jaap de Hoop Scheffer úr volt az első, Magyarország és Szerbia hatarán lebonyolított NATO Partnerségi Futófesztivál Fővédnöke 2006-ban.
Ebben az évben is vállalta az esemény feletti szimbolikus védnökséget. Jaap de Hoop Scheffer úr maga is hosszútávfutó. Egy cikk, amelyet róla írtak meg 2003-ban, közvetlenül azelőtt, hogy Brüsszelbe érkezett volna átvenni hivatalát, a következőképpen ír futas iránti szenvedélyéről: “Futni jár, hogy „kiszellőztesse a fejét”. Több mint 30 évig, minden vasárnap délelőtt a templom után, futni járt barátjával Frank Majoor-ral a hágai dűnék közé. Nemrég (megjegyzés: a cikk 2003-ban íródott.) felállította személyes csúcsát 15 kilométeren, egy óra tizenhét percet. Ez olyan eredmény, amivel kevés európai államférfi dicsekedhet, de többen a testőrei közül sem képesek megcsinálni. Testőrei mountainbike-on követik a futó edzések alkalmával Brüsszelben is.
Hirdetés