Az ígéret szép szó... tízszer futva a föld körül Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/03/19
Csukrán Mihály 1976 egyik viharos pillanatában egy akkor meggondolatlannak és túlzónak tűnő ígéretett tett apjának: "...leszel még büszke rám, ha tízszer körbefutom a Földet...". Megtartotta a szavát.
Hirdetés

30 év alatt 400 ezer kilométert futott, ami a 40 ezer kilométeres egyenlítői távnak éppen tízszerese. Édesapja sajnos már nem érhette meg a fogadalom beteljesülését, de Mihály tavaly december 16-án lefutotta az utolsó hátramaradt kilométereket is az ígéret beteljesüléséhez.

A teljesítmény ennyi idő alatt is rendkívüli, hiszen ehhez majdhogynem naponta kellett lefutnia a Nyíregyháza és Debrecen közötti 49 és fél kilométeres távot, vagy a faluját körbe-körbe. Ezen kívül szinte nem akadt futóverseny, amin ne vett volna részt. A több, mint hétszázszor megtett maratoni táv toronymagasan a csúcsnak számít.

A nagy cél elérése után, már csak heti 100 kilométer a maga által előírt edzés, de 50évesen még ez is kiemelkedőnek mondható. Kívánjuk, hogy valamennyiünk ilyen jó formában legyen ennyi idősen! Gratulálunk!


- Mozgásvilág.hu -
Hirdetés