Az ASICS világméretű felhívása: sportolj, hogy szárnyaljon a lelked

Az ASICS világméretű felhívása: sportolj, hogy szárnyaljon a lelked

ASICS - Támogatott tartalom
2021/07/22
Az ASICS #upliftingminds felhívása arról szól , hogy minél többen mozogjunk és próbáljuk ki, hogy milyen pozitiv, lélekemelő hatása van a sportnak az emberi elmére.
Az asiacs világméretű felhívása: sportolj, hogy szárnyaljon a lelked-4
Az asiacs világméretű felhívása: sportolj, hogy szárnyaljon a lelked-4
Forrás: Asics

Az ASICS ezen a nyáron egy olyan világméretű felhívást indított el, amelyben az emberek megtapasztalhatják a sport felemelő erejét, és részt vehetnek a világ első virtuális tanulmányában a mozgás elmére gyakorolt pozitív hatásairól. A felhívás a 2021-es Global Running Day - globális futónapon indult és az ASICS célja, hogy a nyár folyamán világszerte egy millió embert mozgasson meg és ezáltal egy millió ember  lelkét „emelhesse fel” a sport által. 

Az ASICS Mind Uplifter applikációja lehetővé teszi az emberek számára, hogy lássák a sport hatását a saját elméjükre és ugyanezt a hatást a városukra és egész régióra, országra is.

Az ASICS Mind Uplifter 10 érzelmi és kognitív mérőszámon keresztül vizsgálja meg a sport hatását.

Az asiacs világméretű felhívása: sportolj, hogy szárnyaljon a lelked-2
Az asiacs világméretű felhívása: sportolj, hogy szárnyaljon a lelked-2
Forrás: Asics

A Mind Uplifter™ alkalmazás 

AZ ASICS Mind Uplifter alkalmazás lehetővé teszi mindenki számára, hogy megvizsgálhassa a mozgás elmére gyakorolt pozitív hatásait.

Az applikáció az arcszkennelés technológiájának és egy önértékelő teszt adatgyűjtésének kombinációjával 10 érzelmi és kognitív mérőszám mentén rögzíti a sport hatását

– beleértve az  önbizalmat, a pozitivitást, a nyugalmat és a fókuszt. Ezáltal kimutathatóvá válik, hogy a különböző sportok hogyan befolyásolják gondolkodást és érzéseket.

Az asiacs világméretű felhívása: sportolj, hogy szárnyaljon a lelked-3
Az asiacs világméretű felhívása: sportolj, hogy szárnyaljon a lelked-3
Forrás: Asics

Kutatás a sport pozitív hatásairól

A Mind Uplifter alkalmazásba került adatok beépülnek egy élő globális tanulmányba, amely rögzíti az egyes eredményeket -Mind Uplifteket a világ minden tájáról, és vizuálisan átalakítja őket egy dinamikus és interaktív World Uplift térképpé. A térkép számszerűsíti, hogy a sport milyen pozitív hatással van a városok, országok és az egész világ kollektív hangulatára. Az élő tanulmányon keresztül az ASICS globális szinten szeretné elmélyíteni a mozgás és az elme közötti kapcsolat megértését, alátámasztva azt a meggyőződését, hogy a sportnak megvan az ereje az emberi elme, szellem felemelésére a világ minden táján.

Az asiacs világméretű felhívása: sportolj, hogy szárnyaljon a lelked-1
Az asiacs világméretű felhívása: sportolj, hogy szárnyaljon a lelked-1
Forrás: Asics

Tudományos alátámasztás

Mielőtt az ASICS ezt az élő tanulmányt szélesebb körben elindította volna, az elmúlt hónapokban világhírű szakértők és profi sportolók közreműködésével tudományos kutatásokat végzett, hogy feltárja a sport elmére gyakorolt hatását.

Az előzetes tanulmányt az EMOTIV,  egy piacvezető bioinformatikai vállalat fejlesztette ki San Franciscóban, Dr. Brendon Stubbs közreműködésével, aki a londoni King's College vezető testmozgás- és mentálhigiénés kutatója. 

A tanulmány az elektroenkefalogram (EEG) és az önbevallásos adatgyűjtés kombinációját használta annak bizonyítására, hogy a futás pozitív hatással van az elmére számos alapvető kognitív és érzelmi mérőszámon keresztül vizsgálva – beleértve az  önbizalmat (14,4% átlagos növekedés közvetlenül a testmozgás után), az energiát (+9,7%) és relaxációt, (+13,3%) * . Az eredmények 42 élsportoló és hétköznapi sportoló vizsgálata alapján születtek.

AZ ASICS ezen eredmények felhasználásával a kutatást globális szintre emelte. A programba 25 szabadon választott sportág került, aminek segtségével a sportolók szerte a világon kipróbálhatják és a modellen keresztül láthatják a mozgás elmére gyakorolt pozitív hatásait.

"Előzetes kutatási eredményeink felvázolják, hogy egy olyan egyszerű dolog, mint egy 20 perces futás milyen komoly hatást gyakorol az elménkre", mondta Dr. Brendon Stubbs. "Mivel a testmozgás olyan kimelkedő szerepet játszik mentális egészségünk és jólétünk megőrzésében, fontosabb, mint valaha, hogy az emberek sajét szemükkel lássák és megértsék a kettő közötti pozitív kapcsolatot.  A kezdeti kutatásokat robusztus EEG-berendezéssekkel végeztük, de

az új Mind Uplifter™ alkalmazás lehetővé teszi, hogy a kutatás az emberek számára mindenhol elérhető legyen és mindenki számára megbízhatóan mérhető legyen a sport felemelő ereje.

Célunk, hogy minél több embert inspiráljunk arra, hogy mozogjon és lássa a sport hatásait és learassa a mozgás minden szempontból fontos kognitív és érzelmi előnyeit."

Az ASICS világméretű felhívása: sportolj, hogy szárnyaljon a lelked-5
Az ASICS világméretű felhívása: sportolj, hogy szárnyaljon a lelked-5

Egy millió test és lélek

Az ASICS  arra hívja a világ minden táján a sportolókat, hogy tapasztalják meg a sport felemelő erejét, és vegyenek részt ebben az aktivitásban. A projekt a 2021-es Global Running Day - Futó Világnapon indult. Az ASICS arra ösztönzi a futókat és a sportolókat, hogy használják a Mind Uplifter™ alkalmazást, rögzítsék a sport vagy  a futás előtti és utáni mentális jólétüket és osszák meg eredményüket a közösségi médiában az #UpliftingMinds hashtaget használva. 

Az ASICS az idei évben számos élő és virtuális sporteseményt is szervez, hogy ösztönözze a szélesebb körű részvételt, és demonstrálja a sport erejét az elme felemelésére. A részletekről az oldalon és a Runkeeper futóalkalmazáson tájékozódhattok.

Csatlakozz

Vegyél részt Te is ebben az aktivitásban és csatlakozz a világ első virtuális tanulmányához, amelynek célja, a mozgás elmére gyakorolt pozitív hatásainak vizsgálata.
 
Hogy tudsz csatlakozni?


1.    Kattints a minduplifter.asics.com oldalra, ahol megtalálod a mind uplifter alkalmazást.
2.    Szkenneld be az arcod, és olvasd le az érzelmi állapotodat.
3.    Válaszold meg a tudományosan kifejlesztett kérdéseket.
4.    Sportolj legalább 20 percet.
5.    Ismételd meg a fenti 2. És 3. Lépést. 
6.    Szerezd meg meg a mind uplift eredményeidet, és oszd meg őket a közösségi csatornáidon.
7.    Nézd meg, hogyan járulnak hozzá eredményeid a világméretű kutatáshoz a world uplift map-hez.

Ha szeretnél többet megtudni az ASICS küldetéséről, hogy 1 millió elmét megmozgasson, látogass el az oldalra.