ASICS World Ekiden Hír

ASICS World Ekiden Hír

Asics - Támogatott tartalom
2020/11/03
Légy részese a világ(meg?)váltó futásnak

Az Ekiden

A Japánban hihetetlen népszerűségnek örvendő váltófutások - az Ekidenek - története egészen 1917-ig nyúlik vissza. Akkor szervezték meg először a Kyoto-Tokyo, 3 napos, 23 állomásos, 507 km-es Ekiden váltófutó versenyét. Maga szó - Ekiden - egy lovaskocsira utal, amellyel különböző állomások között fontos hivatalnokok és/vagy dokumentumok utaztak. 

Manapság az Ekiden nagyon népszerű a felkelő nap, és az ASICS országában, ahol egy-egy nevesebb Ekiden futást több millióan követnek a helyszínen és a tv-n keresztül. 

ASICS World Ekiden

Az ASICS World-Ekiden néven egy globális virtuális futóversenyt indít. Ezen a nemzetközi virtuális maratonon, 6 fős csapatok vehetnek részt (5 és 10 km-re bontva a távot). A verseny az „egy csapathoz tartozás” érzését állítja fókuszba. Az ASICS EKIDEN az összefogásra, összetartozásra és a mozgás folytatására buzdít, ebben a világjárvánnyal és korlátozásokkal sújtott időszakban.

Ehhez az ASICS egy olyan applikációt fejlesztett, amelyen keresztül a futók egy virtuális maraton részesei és a globális futóközösség tagjai lehetnek.

A verseny kiírása:

Folyamatos regisztráció október 1-től
Tréning és felkészülés: október 2-november 10.
A virtuális világverseny november 11-e és 22-e között lesz megtartva.
November 23-tól : díjazás

Ki vehet részt?

Bárki, lényeg, hogy legyen egy 6 fős csapat.

Asics World Ekiden-1
World Ekiden
Asics World Ekiden-1
Forrás: Asics