ASICS Gel-Nimbus 25 -  A komfort forradalma

ASICS Gel-Nimbus 25 - A komfort forradalma

Takács Viktor
Takács Viktor - Támogatott tartalom
2023/02/15
ASICS Gel-Nimbus 25 - A komfort forradalma

A 2023. februárjában piacra dobott GEL-NIMBUS™ 25 tervezése során az ASICS azt a célt tűzte ki maga elé, hogy övék legyen a piac legkényelmesebb, legkomfortosabb futócipője. Külön megbízták a dél-ausztráliai Biomechanics Lab vezetőjét, Dr. Chris Bishop PhD-t, hogy készítsen egy független tanulmányt, amely összehasonlítja az új GEL-NIMBUS 25 kényelmét három másik vezető gyártó cipőivel és a korábbi modellel, a GEL-NIMBUS™ 24-gyel. Az új fejlesztés sikeresnek bizonyult, ugyanis amikor az új modellt alávetették a „kipróbálós” tesztnek, a futók a kipróbált 5 cipő közül a GEL-NIMBUS™ 25-öt ítélték a legjobbnak. 

A teszt

A nyolchetes kutatásban 100 futó (52 férfi, 48 nő) vett részt és a vizsgálat résztvevői mind az öt pár cipőben futottak. A tesztelt cipőket teljesen felismerhetetlenné tették, így nem léphetett fel a márka- vagy dizájn iránti elfogultság. A résztvevőknek egy műszeres futópadon kellett futniuk 10 km / óra sebességgel három percig, majd arra kérték őket, hogy értékeljék az egyes cipők komfortját különböző kényelmi kritériumok alapján, beleértve a sarokpárnázást, a talp csillapítását, a cipő stabilitását és az elülső talp rugalmasságát. Az eredmények független statisztikai elemzését három különböző mérési modell segítségével végezték el, és az eredmények egyértelműek voltak:  Komfort tekintetében a GEL-NIMBUS™ 25 az első helyen végzett*.

ASICS Gel-Nimbus 25 -  A komfort forradalma-3
ASICS Gel-Nimbus 25 - A komfort forradalma-3
Forrás: ASICS
ASICS Gel-Nimbus 25 - A komfort forradalma-1

PureGEL™- a puhább talajfogásért

A GEL-NIMBUS™ 25 az ASICS új, PureGEL™ névre keresztelt technológiájával készült, amely fejlettebb, mint a korábbi GEL™ technológia, így még puhább talajfogást tesz lehetővé maximális ütéscsillapítás mellett. A kívülről nem látható PureGEL™ betéteket úgy integrálták a középtalpba, hogy fokozott ütéselnyelést és simább átmenetet biztosítson a futómozgás egyes szakaszai között.

További technológiák a maximális kényelemért 

Futók tesztelték, futók véleményezték és futók hagyták jóvá ezt a fantasztikus és maximális kényelmet nyújtó prémium futócipő-modellt. A cipőben található valamennyi technológia egymásra épülve és egymást segítve biztosítja a futó számára a komfortot.

ASICS Gel-Nimbus 25 -  A komfort forradalma-2
ASICS Gel-Nimbus 25 - A komfort forradalma-2
Forrás: ASICS

Nagyobb párnázottság és az  FF BLAST™ PLUS ECO:

A cipő új, könnyű és energikus FF BLAST™ PLUS ECO párnázottsággal is rendelkezik, amely technológia 20%-kal több habot tartalmaz a korábbi változatokhoz képest, miközben 19 %-kal könnyebb is. A habanyag legalább ötöde megújuló forrásokból származik, felhasználják például a cukornádfeldolgozás során megmaradó szerves rostokat. 

Szélesebb platform és új AHAR™ LO külsőtalp

A külső talp elülső részén található új típusú AHAR™ gumi puhább talajfogást és nagyobb tartósságot biztosít. A szélesebb platform gördülékenyebb és ezáltal könnyedebb, egyenletes futólépést tesz lehetővé.

Személyre szabott futási élmény

A puha, mégis lélegző és rugalmas nyelv, illetve az új sarokkialakítás könnyebb belebújást és illeszkedést biztosít, így segíti a futókat abban, hogy a cipő a láb “részének” tűnjön, és ezáltal minden lépés kényelmes és puha legyen. 
Fedezd fel a legpárnázottabb ASICS Gel-Nimbus modellt és tapasztald meg a létező legpuhább talajfogást. Nincs jobb érzés mint a Gel-Nimbus 25 futócipő által nyújtott komfort!  

Kapható a Nyúlcipőbolt , a SPURI és a HERVIS üzletekben, illetve a webshopokban.

 

 

* Független komfort teszt a versenytársak termékeivel összehasonlítva, The Biomechanics Lab, Dél-Ausztrália.