5próba Rióba Hír

(x) - Támogatott tartalom
2016/04/06
Kétszemélyes utat nyerhetsz a riói Olimpiára

A Magyar Olimpiai Bizottság által életre hívott 5próba Rióba eseménysorozat hivatalos szervezője - 2015 novemberétől - a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda.

A program célja az, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson a mozgás szeretete, és a legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenki megtalálja a számára testhezálló sportágat. Fontos kiemelni, hogy a próbákon a teljesítés a cél, és nem versenyről van szó. Az Olimpia évében támogassuk élsportolóinkat azzal, hogy Mi is próbára tesszük magunkat és határainkat feszegetve tűzünk ki célokat magunk elé.

A résztvevők pontokat is gyűjthetnek és számos értékes nyereménnyel lehetnek gazdagabbak.

A fődíj mellett, - amely egy kétszemélyes út a riói olimpiára – további ajándékok is kisorsolásra kerülnek.
• Egy férfi és egy női kollekció a Magyar Olimpiai Csapat riói formaruhájából és sportöltözetéből
• Egy 2 személyes utazás Olümpiába, 5 nap, 4 éjszaka
• 3 nap Tatán az olimpiai edzőtáborban, 2 fő részére
• 10-10 db VIP-belépő az olimpiai fogadalomtételre, illetve a Magyar Olimpiai Csapat fogadására
• ADIDAS ajándékcsomagok

 

A pontgyűjtési lehetőségek három típusát különböztetjük meg

1. KIEMELT ESEMÉNYEK

Saját szervezésű rendezvények, ahol az 5 klasszikus sportágban próbálhatják ki magukat az érdeklődők. Úszás, futás, gyaloglás, kerékpározás és evezés tusák teljesítésére van lehetőség, rövidebb vagy akár hosszabb távokon.

2. LOKÁLIS ESEMÉNYEK

Olyan már meglévő és sikeresen működő szabadidősport-rendezvények, melyek az 5próba sportágainak valamelyikében kerülnek megrendezésre, és illeszkednek a 5próba versenyszabályzatában foglalt távokhoz. Ezzel a lehetőséggel még szélesebb körben tudjuk népszerűsíteni az olimpiai eszmét és pontjaikat is tovább gyarapíthatják a résztvevők.

Az aktuális lokális helyszínekről a honlapunkon tájékozódhatnak.

3. MINI 5PRÓBA

Pontokat gyűjthetnek azok is, akik az eseménysorozat „kistestvérének” számító Mini 5próba kitelepüléseinken sikeresen teljesítik az 5 játékos próbát, amely távolugrásból, szökdelésből, ugrókötelezésből, ergométeres evezésből és görgős kerékpározásból áll. A Decathlon kijelölt áruházaiban és különböző sportesemények kísérő rendezvényeként találkozhatnak standunkkal. A helyszíneket ugyancsak a n találhatják meg.

Az első kiemelt esemény egy elég fagyos időpontban, december 31-én került megrendezésre a Margitszigeten. A hideg idő ellenére közel 2000 tusát teljesítettek a próbázók.
2016-ban négy vidéki és egy budapesti helyszínen várjuk a sportolni vágyókat.

 

 

A Kiemelt események helyszínei és időpontjai a következőek

Május 21-én, a 2010-ben, a legsportosabb város díjat elnyert Győr ad otthont rendezvényünknek. A csodálatos győri aranyparton és a Mosoni-Duna holtágán teljesíthetik majd a próbákat a nevezők.

Június 11-én, Orfűn várjuk az érdeklődőket. Az orfűi tó és az azt körülölelő Mecsek festői szépsége teszi különlegessé ezt a sportos napot. Ismerje meg velünk ezt a természeti csodát.

Június 25.-én a harmadik állomás Tiszafüreden kerül megrendezésre, ahol a Morotva Kerékpáros pihenőpark lesz a főhadiszállása eseményünknek. A Tisza és annak egyedülálló környezete egy eddig rejtett világba kalauzolja el azokat, akik velünk tartanak.

Július 2-3-án Révfülöpre látogatunk el, ahol egy kétnapos, sportos hétvégét fogunk megvalósítani. A Balaton és a Káli medence tökéletes helyszíne lesz mind a vizes sportoknak, mind a futás, a kerékpározás és a gyaloglás tusáknak.

Július 30-án Budapestre tér vissza eseménysorozatunk, méltóképpen lezárva ezzel országjárásunkat.
.

Az olimpiai felkészülés hajrájában válts sportos üzemmódra és lendülj mozgásba Te is!