Úszd át a magyar vizeket a nyáron!

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/06/14
Kösd össze a kellemest a hasznossal! Ha nyaralni mész, sportolj is: íme a legjobb „átúszós” programok!

Úgy érzed, jól úszol? Az uszodában leúszni egy oda-visszát nem ugyanaz, mint a természetes vizekben küzdeni az árral! Tedd magad próbára a nyáron, vízi programokban ugyanis nincs hiány. Átúszhatod a Dunát, a Velencei tavat, a Balatont, a Fertő-tavat és a Rábát. Na jó, azért nem kell mindegyiket!

 

Duna

80799-duna.jpg
80799-duna.jpg

Megmártózhatsz a Duna hűs vizében, és Bajánál átúszhatod azt a Bajai lasszó úszáson (az időpont még nem ismert, az eredeti, június 19-i dátum a kedvezőtlen vízviszonyok miatt tolódik). Ha nem vagy eléggé edzett, szerencséd van, a szervezők ugyanis háromféle távot hirdettek: a Bajai Lasszót, mely 6 kilométeres, a 2 kilométeres Sugo-úszást, és a 3, 2 kilométeres Szigetkört. A nevezési díj a helyszínen 2500 forint.

A Dunát legközelebb július 17-én úszhatod át Paksnál, a cél pedig 15 kilométer megtétele után Kalocsa. A Daróczy virtus-úszásra a nevezés 2000-2500 forint, nevezni aznap lehet a rajthelyszínen, a paksi a buszpályaudvar irányában lévő csónakleeresztőnél. Azon pedig ne izgulj, ha a papucsod Pakson hagytad: a szervezők komppal és busszal szállítják vissza a nagy utat megtett versenyzőket.

 

Velencei-tó

80799-velenceito.jpg
80799-velenceito.jpg

Június 26-án a Velencei-tóban is megmártózhatsz, és ha már ott vagy, át is úszhatod. A Velencei Tóúszás távja épp a hobbiúszóknak való: választhatsz az 1 körös 1500 méteres vagy a 2 körös 3000 méteres távok közül.

 

Balaton

80799-balaton.jpg
80799-balaton.jpg

A magyar tengerben először július 10-én, Balatonalmádinál szerveznek strandátúszást. A táv itt sem teljesíthetetlen, 2 kilométerével éppen ideális a nyaralás idejére betervezett családi testmozgáshoz.

Másnap, vagyis július 11-én egy kicsivel hosszabb távon, 2 kilométeren mérettetheted meg magad a Fűzfői Átúszáson

A hagyományos balatoni Öbölátúszást idén július 17-én rendezik Balatonfüred és Tihany között 3, 5 kilométeren, dee ha azt szeretnéd elmondani magadról, hogy tényleg átúsztad a Balatont, jelentkezz a 2010-es Balaton-átúszásra július 24-én. A Balcsit Révfülöp és Balatonboglár között szelheted át, a táv 5, 2 kilométer. A révfülöpi strandon jelentkezhetsz aznap, melyet egy rövid orvosi vizsgálat követ. A rajtolás folyamatos: reggel 8-tól délután 14-ig bármikor indulhatsz. Az olyan holmikat, mint törölköző, papucs és társai, a rendezők átszállítják Boglárra, melyet a célba érkezésed után átvehetsz.

 

Fertő-tó

80799-fertoto.jpg
80799-fertoto.jpg

Augusztusra is marad vízi program és átúszásra váró víz is. Augusztus 7-én rendezik meg a Fertő-tó átúszást 3, 8 kilométeres távon. Az úszást természetesen hajók fogják kísérni.

 

Rába

80799-raba.jpg
80799-raba.jpg

Szintén augusztus 7-én rendezik meg a Rába úszást Ostffyasszonyfánál. A rajt a Ragyogó-hídnál, a cél a nicki műgátnál lesz, a táv pedig 4, 3 kilométer. A versenyen 2 óra a szintidő, a nevezési díj 2500 forint.

 

Az úszások/átúszások sajátossága, hogy gyakran elmaradnak, eltolódnak a kedvezőtlen időjárásnak köszönhetően, de mi majd feltétlenül tájékoztatunk hírlevelünkben az esetleges változásokról. Hírlevél regisztrációhoz klikk ide!

Hirdetés
Hirdetés