Szigeti Sportvarázs

szigetisportvarazs.hu
szigetisportvarazs.hu
2007/06/11
A Szigeti Sportvarázs a fővárosi önkormányzat által szervezett legjelentősebb szabadidős sportrendezvény Budapesten, melyet most már harmadik éve élvezhet a főváros és környékének közönsége.
Hirdetés

Mint az eddigi években, idén is a Margitsziget ad otthont az eseménynek, melynek időpontja az iskolaév befejezése utáni első hétvége június 15-17.

A háromnapos rendezvénysorozat során a városlakók tízezrei kapnak lehetőséget arra, hogy ingyenesen sportoljanak, részt vegyenek az amatőr bajnokságokon és testközelből, a sporteszközöket kipróbálva ismerkedjenek meg a legkülönbözőbb sportágakkal. Mindehhez csodálatos díszletet nyújt a Margitsziget, melynek szinte a teljes területét, a MAC pályától a Hajós uszodáig, a Palatinustól a Nagyrétig beborítja a sport. A program hátterét a budapesti sportszövetségek biztosítják, melyek a sportszereket és a szakembergárdájukat adják.

A sport mellett a sziget több pontján felállított színpadon kulturális programok várják a családokat, mert hogy ez az egyik leglényegesebb szempont, a rendszeres testmozgás iránti igény felkeltése, a sportolás megszerettetése, az egészséges életmód fontosságának hangsúlyozása.
 
Az idei program külön színfolttal gazdagodik, mivel a három nap során a teljesítménypróbára is vállalkozók részt vesznek egy sorsoláson is, melynek fődíja a pekingi olimpián való részvétel. Ebből az alaklomból a látogatók több alkalommal is találkozhatnak egykori és még ma is aktív olimpiai bajnokokkal, akik személyes példájukkal igyekszenek népszerűsíteni a mindennapos mozgás gondolatát, a sport szerepének fontosságát az ember életében.
A 3 nap során 17 olimpiai bajnokkal is találkozhatnak ((Dunai Antal, Németh
Angéla, Nagy Tímea, Szabó Bence, Gyulay Zsolt, Novák Ferenc, Kárpáti György dr., Czene
Attila, Rózsa Norbert, Csollány Szilveszter, Magyar Zoltán dr., Kovács Antal,
Fábián László, Mizsei Attila, Martinek János, Kovács Koko István, Pulai Imre).