Szigeti Sportvarázs

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/06/18
Június 15. és 17. között harmadik alkalommal rendezték meg a Szigeti Sportvarázs elnevezésű sport- és környezetvédelmi napokat. A nagyszabású rendezvényt a Sport Szakállamtitkárság a Mozdulj, Magyarország! program keretében kiemelten támogatta.
Hirdetés

A Fővárosi Önkormányzat Sport Ügyosztályának munkatársai és a 43 sportszövetség, valamint 20 sport és környezetvédelmi civil szervezet közös szervezésben több mint 150 sportági, környezetvédelmi, kulturális és életmód programot rendeztek, a Margitsziget közel húsz helyszínén.


A három napig tartó rendezvényeken nagy hangsúlyt kapott a környezettudatos viselkedés, ennek megfelelően szelektív hulladékgyűjtés, és parlagfű irtás is szerepelt a programok között. A közel 40 ezer résztvevő többek között labdarúgásban, atlétikában, kajakban is kipróbálhatta magát. A versenyzők olyan példaképekkel sportolhattak együtt, mint Nagy Tímea, Czene Attila vagy Gyulai Zsolt.

Az egyik legérdekesebb program a sárkányhajó hírességek csapatának vízre szállása volt. A hajóban Hagyó Miklós Budapest főpolgármester helyettese, a MOB tagja  mellett, olyan kiváló sportolók ültek, mint az olimpiai bajnok duó Pulai Imre és Novák Ferenc, a paralimpiai bajnok úszó Pásztory Dóra, az olimpiai érmes kajakos Szabó Szilvia és az úszó Szabó Tünde, a világbajnok kenusok Hüttner Csaba, Csabai Edvin. A sárkányhajó egység sikeresen borulás nélkül teljesítette az Építők csónakházától a Margit hídig és vissza a távot.