Menü

2009.02.16.     Hozzászólás 0

Sportuszodát és szállodát építtet az UTE

Többmedencés sportuszodát, valamint egy száz ágyas, wellness-jellegű, négy csillagos szállodát építtet az UTE Szálloda és Sportközpont Kft. Újpesten: az uszoda komplexum és a szálloda építési munkálatai várhatóan kora tavasszal kezdődnek meg.


A múlt

1889-ben adták át az első újpesti, fából készült Duna-uszodát. Eleinte, szinte csak a felfrissülni vágyók használták a medencét, de később, az - 1910-ben alakult- Újpesti Torna Egylet sportolói is birtokba vették edzéseik alkalmával - az ekkora már szabványmedence méretűre nagyobbított fauszodát.

A fauszodát 1938. július 10-én Egyesült Izzólámpa és Villamossági Rt. által átadott többmedencés uszoda váltotta le. Az új medencéket nemzetközi úszóverseny, és vízipóló-mérkőzéssel avatták fel.

 

…és a közeljövő

Az előzetes tervek szerint 2010 nyarán adják át a sportolni és kikapcsolódni vágyó nagyközönségnek a komplexumot, amely alapvetően az Újpesti Torna Egylet vizes sportágait szolgálja majd ki, de természetesen külső vendégek számára is látogatható lesz.

 

Sági Gábor - az UTE Szálloda és Sportközpont kft. ügyvezető igazgatója- elmondta: a sportuszoda, és az egészségközpont felépítésének terve, a sokéves előkészítésnek köszönhetően végre célegyenesbe ért, és februárban, vagy legkésőbb márciusban megkezdődhetnek a komplexum kivitelezési munkálatai. Az ügyvezető elmondta, hogy a Duna mellett, a Duna sor és a Tímár utca sarkánál megvalósuló beruházás minden szempontból hiányt pótol, és megfogalmazása szerint "komplexitásában talán egész Közép-Európában egyedülálló" lesz.

Az uszodában megtalálható lesz két versenymedence - egy 25x50, és egy 20x33 méteres -, amelyek nemzetközi viadaloknak is helyszínt biztosíthatnak a jövőben. Ezek mellett épül egy - az úszásoktatást is segítő - tanmedence, továbbá egy bemelegítő kismedence is.

 

 

A sportuszoda tőszomszédságában megvalósuló száz ágyas, négy csillagos szálloda, nemcsak a pihenni, és feltöltődni vágyók tökéletes vendéglátását tekinti majd egyetlen céljának, hanem konferencia, sport, oktatási és rehabilitációs lehetőségeket is biztosítani fog, az idelátogatók számára.

 

A szálloda és sportközpont alkotta együttes nem csupán a versenysportot, hanem lényegében Újpest egész lakosságát, mintegy 120 ezer embert fog szolgálni, az iskolai úszásoktatástól kezdve a felnőttek sportolási igényeinek kielégítéséig - mondta őze István, az UTE klubigazgatója.

Olvass többet a témáról: wellness, sportuszoda