Menü

2009.07.17.     Hozzászólás 0

Sötétedésig és éjszaka is nyitva tartanak a budapesti strandok

Meghosszabbított, sőt akár éjszakai nyitvatartással segítenek a strandok túlélni a hőségriadót. Túlzsúfoltságtól állítólag így sem kell tartani, lesz bőven szabad hely a strandtörülközőnek...

Az elmúlt három napban jelentősen megnőtt a budapesti strandok forgalma, amelyek a hőségriadó alatt hosszabb nyitva tartással működnek. A Palatinuson péntektől éjszaka is lehet fürdeni a hétvégéken - mondta Rippel Veronika, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. kommunikációs vezetője csütörtökön.

A múlt hét első feléhez képest hétfőn kétszer, kedden háromszor, szerdán pedig négyszer annyi látogatót vonzottak a budapesti fürdők. Mint mondta: az idei nyár legsikeresebb napja a szerdai nap volt. A két héttel ezelőtti hétvégén volt a csúcs, akkor összesen 35 ezer ember strandolt a fővárosban. Attól azonban nem kell tartani, hogy teljesen megtelnének a strandok, a számok azt mutatják, hogy férőhely még mindig van. Amíg tart a hőségriadó, addig hosszabb nyitva tartással működnek a strandok: reggel nyolckor nyitnak és - az időjárástól és forgalomtól függően - akár sötétedésig is nyitva tarthatnak.

Idén is a Dagály és a Palatinus a legkedveltebb. A Palatinuson péntektől bevezetik az éjszakai fürdőzést, hétvégéken este 10-től hajnali 3 óráig is nyitva tartanak, megnyitják a termálmedencét és büfé is várja a strandolókat.

Olvass többet a témáról: éjszakai fűrdőzés, gyógyfürdő