Menü

2011.04.14.     Hozzászólás 0

Red Bull Cliff Diving Mexikó

Meg kell találni azt a finom egyensúlyt, amikor még nem rontom el, hanem igazán jól ugrom...

Duque duplázott
A Yucatán-félsziget zöld dzsungelszíve mélyén a kolumbiai Orlando Duque másodszor aratott győzelmet. Miután a szezonnyitó Rapa Nui versenyt megnyerte, a kilencszeres világbajnok ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtott, két pontozóbíró is maximális pontszámmal értékelte ugrását.

A mexikói Cenote Ik Kil öko-archeológiai park indagyökerek fedte szent kútja volt a 2011. évi bajnoki sorozat második állomásának lélegzetelállító helyszíne április 10-én, a világ sziklaugró elitjét szoros versengésre sarkallva a dobogó első helyéért. A világbajnokság rangidős versenyzője, az ukrán Szlava Poljescsuk idén először állhatott fel a dobogóra harmadikként, a tavalyi szezont uraló angol Gary Hunt mögött. A Red Bull Cliff Diving versenysorozat harmadik állomása Görögországban, Athénben lesz május 22-én, ahol kiderül, vajon sikerül-e a kolumbiai klasszisnak megőrizni eddigi formáját.

 


Még több fotóért klikk a képre!

 

A 36 éves klasszis a Rapa Nui szezonnyitó versenyen elnyert babérjait ismét szinte hibátlan teljesítménnyel fejelte meg, harmadik ugrását, egy dupla hátraszaltót négy csavarral, két bíró is 10 pontra értékelte és ezzel át tudta venni a vezetést közvetlen riválisától, Gary Hunttól, akivel az első és második kör után döntetlenre állt. A gyakorlat teszi a mestert; ennek ékes tanúbizonyságául szolgál Duque, aki most aratja le az általa átmeneti időszaknak tartott 2010 gyümölcsét.

 

A tavalyi szezon kemény volt,” nyiltakozta Duque. „Megtanultam egy-két új ugrást, csak kicsit küszködnöm kellett velük, hogy jól sikerüljenek, tehát hogy megtaláljam azt a finom egyensúlyt, amikor nem rontom el, hanem igazán jól ugrom őket meg. Az előszezonban rengeteget összpontosítottam a minőségre és úgy néz ki, megérte. Sokkal, sokkal jobban érzem magam, mint tavaly. Boldog vagyok!”

 


Még több fotóért klikk a képre!

 

Az angol Hunt, aki tavaly megnyerte ezt a versenyt és lendületet vett a 2010-es bajnoki cím megszerzéséhez, második lett, őt a veterán ukrán sziklaugró Szlava Poljescsuk követte a dobogó harmadik fokán. Ugyanez a három sportoló foglalja el az első három helyet a bajnoki versenyben, habár Duque a mostani eredményével 11 pontos előnyt szerzett Hunttal szemben. Szintén jól teljesített Cyrille Oumedjkane, aki mindössze 2,3 ponttal csúszott le a harmadik helyről, illetve Steven LoBue, mindketten eddigi legjobb eredményüket érték el a Red Bull sziklaugró világbajnokságon: negyedik, illetve hatodik helyen fejezték be a versenyt – ehhez nem árt tudni, hogy LoBue-nak csupán másodszor indult világbajnoki versenyen. A szervezők által meghívott mexikói Jonatan Paredes szintén büszke lehet a teljesítményére a sziklaugró elitmezőnybe tett első kiruccanása után, hiszen hetedik helyen zárta a versenyt.

 

A következő helyszín Athén lesz Görögországban, május 22-én, amikor a Red Bull Cliff Diving világbajnokság a 2011-es idény folyamán első ízben érkezik Európába. A versenyt élőben közvetítjük az interneten, a www.redbull.com/tv címen.

Olvass többet a témáról: Red Bull Cliff Diving