Menü

2009.07.14.     Hozzászólás 0

Próbáltad már? – 28. Balaton-átúszás( Új Időpont!

Jövő hétvégén rendezik meg a világon egyedülálló, sorrendben a 28. Balaton-átúszást, amelyet Révfülöp és Balatonboglár között, 5, 2 kilométeres távon lehet teljesíteni. Ne hagyd ki a lehetőséget. Tedd próbára magad! Ha mégse úsznál, akkor is rengeteg szórakoztató program vár rád! ÚJ IDőPONT!


Az idén is óriási érdeklődés előzi meg a Balaton-átúszást, melyet kedvező idő esetén AUGUSZTUS 1-én szombaton rendeznek meg. Hagyomány már, hogy az 5.2 km-t a révfülöpi kikötőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. A rajt időszak reggel 8.00 órától délután 14.00-ig tart.

Nevezni Révfülöpön, a kikötőhöz közeli labdarúgópályán lehet. A nevezés 7.00 órától 13.30-ig tart. Nevezési díj: 3.900.- Ft. A nevezési lap olvasható kitöltése után az általános orvosi vizsgálat alapján alkalmasak indulhatnak. A rajtolásnál, a csuklópánt leolvasása után zuhanyozási lehetőséget biztosítunk. A várható nagy indulószám miatt kérjük, hogy óvatosan szálljanak vízbe.

Startolás: folyamatos (8.00-14.00 között) A rajtolásról 5 másodpercenként fényképeket készítünk. Jegyezd meg az indulási idődet, ennek alapján tudod megkeresni magadat a fotobolond.hu honlapon!

Balaton-átúszás0


A táv során átlag 20-30 méterenként álló hajók, motorcsónakok biztosítják az útvonalat. A célban ismét leolvassuk a vonalkódos csuklópántot, majd a teljesítők a szponzorok által biztosított kínálatból fogyaszthatnak. A zárt területen belül valamennyien átvehetik a verseny egyedi pólóját, és itt kerülnek kisorsolásra a felkínált ajándékcsomagok is. A kiérkezők itt is számíthatnak orvosi segítségre.

A verseny napján a rendezvényre bérelt hajójáratok közlekednek Révfülöp és Balatonboglár között, melyeket mentettérti jegyek váltásával vehetnek igénybe. Az utazás a vonalkódos csuklópánttal rendelkezőknek ingyenes. A révfülöpi rajthoz.érkezők csomagjait raktározzuk. Az általunk biztosított nylontáskában a minimális ruházatot átszállítjuk, és azt a célba érkezés után a célterület mellett felállított raktárbázison vehetik át. Értektárgyak megőrzését és átszállítását nem vállaljuk! (Ha valaki mégis a csomagjával ezen tárgyakat beleteszi, érte felelősséget nem vállalunk (pl pénztárca, kocsikulcs, lakáskulcs, telefon, fényképező, ékszerek, stb)

 Fontos, tudnivaló, hogy 14 éven aluli gyermekek csak szülői vagy felnőtt kísérettel vághatnak neki a Balatonnak.

Balatonbogláron délután színvonalas kulturális programokat rendeznek meg a célterület mellett felállított nagyszínpadon. Valamint Veterán autókat is megcsodálhat a nagyérdemű. Sőt az átúszás győztesét még el is viszek egy körre az egyik különleges négykerekűvel.

Az eredményeket a szponzorok jóvoltából a következő formákban érhetik el a versenyt követő hétvégétől a Sárkány Informatikai RT. Internet címén. A pontos elérésekről az átúszáson tájékozódhatnak..

Az időpontváltozást az időjárás befolyásolhatja, ezért érdemes figyelni a hivatalos honlapot. Végleges információk verseny előtt 48 órával lesznek olvashatók.


Balaton-átúszás


Tanácsok az átúszás napjára:

Zsírzás:    

Szükségességét, mértékét az úszás elõtt egy órával el kell dönteni. Ha meleg a víz, kb. 24-25 fokos, alig kell zsírzással foglalkozni. Ha hideg a víz, tehát 22 foknál hidegebb, már komolyan kell venni a lezsírozást.


Étkezés:    
Három órával az úszás elõtt bõséges, a szokásosnak megfelelõ étkezés nem okozhat zavart, de a túl zsíros és fûszeres ételek nem javasoltak.

Stílus:    
Táv közben nem javasolt a stílusváltás, ahogy elkezdtük az úszást, abban a stílusban célszerû végighaladni.

Élőképes közvetítés


A rendezvény történetében először élőképes közvetítés a Balaton-átúszásról.
A rajt és a célbaérkezés pillanatai, beszélgetések és további érdekességek 7.30-tól Révfülöpről, Délután pedig Balatonboglárról.
 www.sportkozvetitesek.hu


Utazás

A MÁV-START Zrt. a Balaton-átúszás rendezvényre utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít. Aki teheti használja ki a lehetőséget, mert hatalmas dugók várhatók az autópályán!

Olvass többet a témáról: úszás, úszóverseny