Menü

2008.08.04.     Hozzászólás 0

Ostoros – tereptriatlon csata egy oázis mellet

Kánikulai hőségben zajlott a 17. ostorosi tereptriatlon verseny, ahol nemcsak a pálya nehézségeivel kellett megküzdeniük az indulóknak.

 Ha nincsen a fantasztikus tó, amiben nemcsak az úszószámot, hanem a verseny végén a felüdülést is megtalálhatták a versenyzők(és a nézők), akkor sivatagi hangulatú lett volna a verseny. De a tó ott volt...

15 perc csúszás után (amit azért iktattak be a rendezők, mert a Fomra-1 miatt hatalmas dugó volt az autópályán), óriási tempóban indult a mezőny a 750 m úszásnak. Papírforma szerint a TVK-Mali kiváló fiatal triatlonistája, Filep Alex lépett elsőként partra - azonban meglepetésként a 13 éves Bem Norbert követte. Vajon a fiatal és nagyon erős triatlonisták meddig képesek tartani az előnyüket terepen?

Hamar beigazolódott, hogy a monti - hiába volt könnyű a terep - más műfaj. Medgyes Gábor, nyomában Mester Bálinttal pillanatok alatt az élre álltak. A lányok mezőnyében is hasonló volt a váltás: a nagyszerűen úszó Gergelics Dóra hamar Poór Brigitta üldözőjévé vált.
 
Mivel a kerékpáros pálya már az elején komolyabb technikai tudást igénylő részel szolgált, a sorrend hamar átváltozott a mezőny minden részében. A pályán több meglepő szakasszal is szembesültek a versenyzők, de tagadhatatlanul legizgalmasabb egy hosszú, egynyomos erdei ösvény volt, ahol a sebesség mellett a kanyarokra és a talajra is komolyan kellett összpontosítani.

A futás igazi XTERRA futás volt: mindenféle talajon, sokféle közegben - hiába volt kánikula, azért sok sáros szakaszt lehetett találni, de sokan emlékeznek "szívesen" a szőlők melletti két hosszú, meredek kaptatóra, ahol a nap egyenesen a futók hátát vette célba.
 
A verseny végén bőséges díjazás és tombola várta az indulókat a ZF Hungária, a The North Face, a Salomon, az Europrofil, az Archimex és a Egri Triatlon Klub jóvoltából.

Forrás: www.3x2s.hu
Fotó: Babka Szabolcs
Olvass többet a témáról: futás, kerékpár, úszás, tereptriatlon, triatlon, XTERRA