Őrületes vízi sportok Burgenlandban

Őrületes vízi sportok Burgenlandban

Burgenland Tourismus
Burgenland Tourismus
2015/07/06
Stand Up Paddle, szörf és kite szörf, tengeri kajakozás és kenutúrák, kalandsziget és vízicsúszdák.. ez mind-mind Burgenlandban!
Hirdetés

Burgenland a vízi sportok egyedülállóan széles választékával várja a kikapcsolódni vágyókat. A kínálat a kite szörftől kezdve a vitorlázáson és szörfözésen át a kenutúrákig terjed, de aki csupán egy kis felfrissülésre vágyna, fürdőtavak és szabad strandok sokaság közül válogathat. Az évi 300 napsütéses nap elegendő lehetőséget kínál a vízi sportokhoz vagy a vízparton történő lazításhoz.

Fürdőtavi élmények egész nyáron Forrás: (c) Sonnenland Mittelburgenland
Fürdőtavi élmények egész nyáron
Kép forrása: (c) Sonnenland Mittelburgenland

Galériáért katt a képre!


Stand Up Paddling (SUP)

Az idei nyár nagy slágere Burgenlandban is a SUP, azaz a Stand Up Paddling! Teszteld egyensúlyérzéked ezzel a Hawaii-ból származó sportággal és fedezd fel a látnivalókat saját tempódban evezés közben, a deszka tetején állva. Határtalan szabadság jár át amikor SUP-olsz, ha kimelegedsz, csak csobbanj egyet és máris folytathatod az evezést!

A Fertő tó érintetlen természeti kincseivel ideális feltételeket kínál a lelkes SUP-olóknak. A Fertő tó Nemzeti Park védett öbleiben még szél esetén is nyugodt a víz. A vízparton ápolt pihenőhelyeket és kellemes árnyékot adó fákat találunk, ahol a gyerekeknek vízicsúszda és játszótér is rendelkezésére áll.

Vízibiciklizés és SUP a Fertő tavon Forrás: (c) NTG/steve.haider.com
Vízibiciklizés és SUP a Fertő tavon
Kép forrása: (c) NTG/steve.haider.com
Galériáért katt a képre!


A nyári sportolási lehetőségek a víz mellett igencsak sokfélék: strandröplabda pályák, kosárlabdapálya, csónak- és SUP kölcsönzők állnak a vendégek rendelkezésére. A SUP kölcsönzőben a legmodernebb deszkákat és ultrakönnyű karbon lapátokat adják a kezedbe, sőt még oktatáson is részt vehetsz, ha bizonytalan vagy.

Hol tudok SUP felszerelést kölcsönözni?
>> Naish SUP Center Neusiedl

 

Kenuzás, vezetett kenutúrák

A Lajta folyó ősi arcát mutató szakasz Bruckneudorfnál kezdődik, Gattendorf és Nickelsdorf között található a kis Lajtán a Lajta sziget, amely a folyópart érintetlen erdős részébe enged betekintést. A kenuzás itt mindig tartogat valami újdonságot és ismeretlent az érdeklődők számára.

Rába-Kenutúra Forrás: (c) ARGE Burgenländische Naturparke
Rába-Kenutúra
Kép forrása: (c) ARGE Burgenländische Naturparke
Galériáért katt a képre!


A sekély víz lassú áramlása kevésbé gyakorlott kenusoknak és kezdőknek is egyedülálló élmény
, a kanyargó folyó jórészt érintetlen partján számos ritka és növény- és állatfajt figyelhetünk meg. A kenutúrát szakaszokban és Mosonmagyaróvár felé, a határon átlépve is teljesíthetjük.

Szolgáltatások:
- kenuk bérlése
- mellények és lapátok
- rövid oktatás és biztonsági előírások
- vezetett kenutúrák minősített vezetővel
- sofőrök visszaszállítása a kiinduló pontra

A kenutúra időtartama: kb. 4 óra szünetekkel együtt
Minimális létszám: 5 fő

Igény szerint Ausztriából Magyarországra átkelve többnapos kenutúrára is van lehetőség.

Hol tudok kenutúrára jelentkezni, kenut bérelni?
>> Kanuverein Leitha Auen

 

Tengeri kajakozás a Fertő-tavon

A tengeri kajak központ közvetlenül a ruszti strand mellett található.

Szolgáltatások:
- tengeri kajak és kenu oktatás
- hajókölcsönzés, hajóteszt, evező shop
- túrák, utazások, szabadtéri edzések
- egyéni- és csoportos ajánlatok
- céges oktatások
- vezetett túrák 10 fő esetén is
- kenu bérlés csoportoknak

Kezdők mielőtt egyéni túrára indulnának, részt vehetnek a nekik szóló evezős oktatáson.

Hol tudok tengeri kajakot és kenut bérelni?
>> Evezőcentrum Ruszt

 

Szörf, kiteszörf a Fertő tavon

Mondanunk sem kell, hogy a Fertő tó kitűnő adottságokkal rendelkezik a vitorlás sportokhoz, mint a vitorlázás, a szörf vagy a kite szörf. A tenger felől fújó szél és a tó csekély mélysége megkönnyíti a kezdők helyzetét. Pontosan Közép-Európa felett találkozik a meleg déli légáramlat az északi hideg áramlattal, ezáltal a Fertő tó felett kialakuló szél feladata kiegyenlíteni e kettő hatását. 

A legjellemzőbb szél az északnyugati, amely egy élénk és viharos szél, amely az átvonuló frontokból nyeri az erejét. Ritkább viszont a délről érkező széltípus. Ez egy közepestől az erősig terjedő szélerősség, amely a hullámokat akár 1 méteres magasságba is felkorbácsolhatja. A szörfösök e kettő széltípus sajátosságait használják ki a hullámok meglovaglásakor.

Hol tudok megtanulni szörfözni?
>> Szörfiskolák a Fertő tónál


Hol tudok megtanulni kite-ozni?
>> Kite iskolák a Fertő tónál

 

Strandolás - mi kell más?

Amennyiben felfrissülésre vágysz, a burgenlandi fürdőtavak és szabadstrandok maradéktalanul teljesítik minden igényedet. Pezsdítsd fel magad a nap sugarai által, pihend ki fáradalmaidat a hűs ligetek árnyékában, töltődj fel energiával a tavak tiszta vízében!

Fertő tavi strandok:

Nezsider: 
nyitva szeptember 29-ig, felnőtt jegy 4 Euro, Neusiedler See kártyával ingyenes
gyermekmedencék csúszdával, szörf, beach-aréna, SUP, hajókázási lehetőség
Tipp: gyere kerékpárral, hiszen a strandhoz kerékpárút vezet, kerékpár tárolók helyben találhatók

Pátfalu:
nyitva szeptember 29-ig, felnőtt jegy 5 Euro, Neusiedler See kártyával ingyenes
1,4 km hosszú strand napozó területtel, szörf-, kite szörf-, vitorlás- és csónak kölcsönzési lehetőség, szabadidőpark, promenád, játszótér, strandröpi pálya... és még sok más

Ruszt
nyitva szeptember 29-ig, felnőtt jegy 4 Euro, Neusiedler See kártyával ingyenes
különösen szép strandterület napozó területtel, játszótér, minigolf, trambulin, strandröpi, vitorlás- és szörf iskola, csónak bérlési lehetőség. Új, 500 m2-es napelemes élményfürdő, 36 m hosszú csúszda, vízesés fürdő és gejzír, kalandsziget mászó elemekkel, vadvízi csatorna. 
Tipp: jó idő esetén animációs programok júliusban és augusztusban

Védeny
nyitva október elejéig, felnőtt jegy 4 Euro, Neusiedler See kártyával ingyenes
romantikus strand a nyugalom kedvelői számára, több árnyékos pihenőhellyel. Napozó közvetlenül a vízparton, napozóstég, nagy játszótér, strandröpi pálya, trambulin, ping-pong asztal. Szörf- és vitorlás iskola, csónak kölcsönző és vitorlás kikötő is rendelkezésre áll.

Ajánlat: 4 éjszaka családi- vagy többágyas szobában, reggelivel, Neusiedler See Card (46 grátisz szolgáltatással) a tartózkodás idejére, 20% kedvezmény a St. Martins Therme napi belépőjének árából, ingyenes belépő a pamhageni állatkertbe, 1 órás kocsikázás.

Ár: 4 éj - 480 Euró-tól/család

Tipp:
Használd a Neusiedler See Card-ot és látogass el ingyen a fürdőtavakhoz!

Érdekel, foglalok!

 

Fertőszéleskút:
nyitva szeptember 30-ig, felnőtt jegy 1,80 Euro, parkolás 1,80 Euro, Neusiedler See kártyával ingyenes
Elnyúló strandterület rendezett napozóval és mozgáskorlátozottaknak fenntartott rész is kialakításra került. Játszótér, trambulin, strandröpi pálya, szörf- és vitorlás iskola, csónak kölcsönző.


Illmic
nyitva október végéig, felnőtt jegy 2,50 Euro, parkolás 2,50 Euro, Neusiedler See kártyával ingyenes
családi strand, étterem, játszótér, strandröpi pálya, minigolf, bocsa, lovaskocsikázás.
Vitorlás-, szörf-, csónak-, víziblicikli-, kerékpár kölcsönzési lehetőség, kirándulás a Nemzeti Parkban.


Zicksee St. Andrä
nyitva augusztus végéig, felnőtt jegy 1,70 Euro, parkolás 1,50 Euro, Neusiedler See kártyával ingyenes
Családbarát fürdőtő, hosszú vízicsúszdával, gyógyhatású víz, játszótér trambulin, strandröpi pálya
Tipp: futó- és nordic walking aréna Fertőzugban


Puszta tó, Andau
nyitva október végéig, felnőtt jegy 3 Euro, Neusiedler See kártyával ingyenes
A 12 m mély tó egy kempinggel együtt kínál ideális feltételeket a strandolóknak. Nagy napozó, vízicsúzda gyerekeknek, játszótér, teniszpálya.

Apetlon Fürdőtó:
nyitva szeptember 30-ig, felnőtt jegy 3 Euro, Neusiedler See kártyával ingyenes
A Fertőzug egy különösen bájos részén fekszik ez a kis tó, ahol számos lehetőség van a szabadidő aktív eltöltésére: játszótér, strandröpi pálya, ping-pong és foci. A látogatók nagyon kedvelik a tó tiszta vizét és a hosszú fövenyt, amelyen mindenkinek elegendő hely jut a zavartalan pihenésre.


Fertőmeggyes
nyitva szeptember végéig, felnőtt jegy 4,50 Euro, Neusiedler See kártyával ingyenes
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínál élményeket ez a strandfürdő, hiszen rendelkezik napelemekkel fűtött élménymedencékkel, vízi- és homokos játszótérrel, strandröpi- és focipályával, trambulinnal, vízi mászó szigettel. Köszönhetően a fáknak a parton a napozás mellett kellemes árnyékban pihenhetünk. Kölcsönözhető vitorlás- és elektromos hajó, vízibicikli és strandröplabda is.


Neudörfl fürdőtó:
nyitva augusztus végéig, felnőtt jegy 4,50 Euro
Különlegessége a tavon található sziget, a mindenhol zöldellő fűpázsiton mind a napozás szerelmesei, mind az árnyékkedvelők megtalálják számításaikat. A parton található egy strandröpi pálya is. Kicsiknek árnyékos vízpart, puha homok és homokpad teszi komfortossá a strandolást.


Badestausee Forchtenstein:
nyitva szeptember végéig, felnőtt jegy 4 Euro
Kitűnő vízminőség, árnyékos fövenyek, csupa természetesség a főbb jellemzői ennek a fürdőtónak. 1500 m2 vízfelület, ugrótorony, 50 m-es vízicsúzda, játszótér, ping-pong és két strandröpi pálya várja a felfrissülni és mozogni vágyókat.

Természetes fürdőtó St. Margarethenben:
belépés díjtalan
Akik egy igazi természetes fürdőtavat keresnek és nem szeretnének lemondani az ápolt parti fövenyről sem, jó helyen járnak. Különösen forró napokon a víz hőmérséklete elérheti a 26 fokot is.
Az úszni nem tudó vendégek számára pedig kicsi védett öblök állnak rendelkezésre. Játszótér, gördeszkapark, strandröpi- és focipálya teszi teljessé a kínálatot.

Ajánlat: 1 hét/7 éjszaka nyaralás a gyerekbarát és akadálymentesített, 800 sátorhelyes pátfalui strandkempingben, amely közvetlenül a Fertő tó partján fekszik: napozó, játszótér, fürdő-, szörf- és kiteszörf övezet. Vízibiciklizési, vitorlázási és szörfözési lehetőség, 1 kirándulás a Fertő-Fertőzug Nemzeti Parkba + Neusiedler See Card!

Ár: 7 éj - 120 Euró-tól/2 felnőtt, 2 gyerek (13 éves korig)

 Érdekel, foglalok!

 

További fürdőzési lehetőség a közelben a teljesség igénye nélkül:

Fürdőtó Sonnensee Ritzing
Fürdőtó Kobersdorf
Fürdőtó Lutzmannsburg
Fürdőtó St. Martin
Strandfürdő Deutschkreutz
Strandfürdő Lockenhaus
Strandfürdő Oberpullendorf
Strandfürdő Draßmarkt
Strandfürdő Neutal

 

 Kapcsolat, bővebb információ:

Burgenland Tourismus
Johann Permayer-Straße 13
7000 Eisenstadt 
+43 2682 633840
info@burgenland.info
www.burgenland.info

Hirdetés
Hirdetés