Menü

2012.05.25.     Hozzászólás 0

Nyári hűsölési tippek

Avagy mikor, mit és hol tudsz átúszni, vagy megúszni?


Az idei nyár is, a nyári hagyományoknak megfelelően, forrónak és naposnak ígérkezik. Azonban, a hétvégi programok sok helyen ígérnek "hűsölést". Nézzük végig együtt, milyen nyílt vízi programokkal tervezhetünk idén.

 

 

Szegeden kezdődik a nyár, a Maty-ér úszással. 2012. június 23-án „Érj át!” jeligére vághatnak neki az úszók a 2 illetve 4 km-es távnak a Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ vizében. Az eseményen "EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012" pontok is szerezhetők.
Tovább a Maty-ér úszásra...

Egy héttel később Baján és a Fertő-tónál is csobbanhatunk egy azon napon, így mindenki választhat a neki szimpatikusabb lehetőség közül. Baján, az úszás része lesz a Vízi parádé fesztiválnak, ahol szabadidős programok mellett operettgála várja a kikapcsolódni vágyókat a Sugovica partján. A Fertő-tavon egy családias hangulatú „úszótúra” keretei közt lehet a fertőmeggyesi strandról visszaúszni hazánkba.
Tovább a Bajai-lasszó úszásra...
Tovább a Fertő-tó úszásra...

Idén július 07-én rendezik a legnagyobb és legnépszerűbb versenyt hazánkban, a Balaton-átúszást. Az 5 km-es táv sikeres teljesítéséhez edzéstervvel segítjük a "csak érjek át" szándékkal indulókat. Reméljük, idén az idő kegyes lesz a rendezvényhez, és halasztás nélkül nekivághatunk majd a magyar tengernek.
Tovább a Balaton-átúszásra...

Július derekán Balatonfüred és Tihany közt rendezik a Tihanyi-öböl átúszását. A 3 km-es úszótáv hazánk egyik legszebb vidékén halad, bár az úszók nem biztos, hogy sokat fognak ebből látni. A kihívást keresők igazi csemegével találkozhatnak ugyanezen a napon a 11. Daróczy virtus-úszással, ahol Paks és Kalocsa közt kell úszva megtenni 15 km-t a Dunában.
Tovább az Öböl-átúszásra...
Tovább a 11. Daróczy virtus-úszásra...

Kis pihenő után, augusztus elején ismét folyóba vethetjük magunkat, mégpedig a Rábába. A 4,3 km-es távon szerencsére nem a folyással szemben kell majd vergődnie senkinek.
Tovább a Rába úszásra...

Augusztus 11-én a harmadik nagy, természetes eredetű tavunk habjaiban is megmártózhatunk a BSI szervezésében. A Velencei-tóban viszonylag szolid 1500, vagy 3000 méteres táv vár az indulókra. Az eseményhez kerékpár túra és gyalogos túra is kapcsolódik, hogy mindenki megtalálja maga számára a legkedvesebbet.
Tovább a Velencei-tó úszásra...

Noha már nem nyári program, és legkevésbé sem hazánkban rendezik, de aki teheti, mindenképpen látogasson el az Isztriai-félszigetre, Porec-be. A Porecsi delfin elnevezésű eseményen, az Adria sós vizében tehetjük fel arra a bizonyos i-re a pontot 1500, 3000 vagy 5000 méteres távon.
Tovább a Porecsi delfin úszásra...

Ezúton is jó úszást kívánunk mindenkinek a nyárra!

Még több amatőr úszóesemény itt!

Olvass többet a témáról: úszás