Menü

2008.07.17.     Hozzászólás 0

turizmus.com

Miskolcon új fedett uszoda épül

A debreceni Keletterv Kft. tervezi és a Hajdúép Kft. építi fel Miskolc fedett uszodáját a Miskolci Egyetem területén, a mostani salakpályák területén. A tervek szerint jövő év végén adják át a komplexumot

A 2,2 milliárd forintba kerülő létesítmény alapkövét július 14-én tette le Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportszakállamtitkára és Káli Sándor Miskolc polgármestere. A tervek szerint jövő év végén adják át a komplexumot. Káli Sándor elmondta: az egyetemváros sportlétesítményei közelében épül meg az uszoda, amelyben egy 50x25 méteres, tíz pályás versenymedence, egy 25x10 méteres bemelegítő medence, nézőtér, öltözők, szociális blokkok és kereskedelmi egységek kapnak helyet. A terv egyébként kiemelten kezeli az alternatív és környezetbarát energia felhasználását, a létesítmény tetőszerkezetén napkollektorokat helyeznek majd el.

A nemzetközi úszóversenyek és vízilabda-mérkőzések lebonyolítására is alkalmas uszoda megépítéséhez a központi költségvetés másfélmilliárd forintot biztosít, a miskolci önkormányzat pedig több mint 700 millió forintot.

Olvass többet a témáról: uszoda