Menü

2010.06.24.     Hozzászólás 4

Turizmus.com

Megnyit a szovátai Medve-tó strandja

A Szovátán található sókarszton létrejött heliotermikus tó, 1875-ben keletkezett, a világ legnagyobb heliotermikus tava.


Az elmúlt évek beruházásait követõen a megújult és megszépült szovátai fürdõvárosban pénteken, június 25–én megnyitja kapuit a Medve-tavi strand. A strand minden nap 10:00 órától 18:00 óráig üzemel, 13:00 óra és 15:00 óra között a víz pihentetése miatt tilos a fürdés, viszont a strand területét nem kell ezalatt az idõ alatt elhagyni.  Idén a belépõjegy árak: felnõttek részére 20 lej, gyermekeknek 15 lej. A víz hõmérséklete a felszínen 24 C fok, 1,5 méteren 46 C fok.

 

A Medve-tó (románul Lacul Ursu): Romániában, Erdélyben, Maros megyében, Szovátán található sókarszton létrejött heliotermikus tó, 1875-ben keletkezett, a világ legnagyobb heliotermikus tava. Alakja kiterített medvebőrre hasonlít, innen származik a neve. Sótartalma a felszínen 100 g/l, mélyebben 220-300 g/l. Vize a helioterm jelenség következtében 35°C-ra is felmelegszik 2 m mélységig; de a tó kialakulásakor legmelegebb rétegében 80°C-ot is mértek. Hőmérséklete a beömlő édesvíz és a fürdőzők miatt csökkent. A tó vizét a múlt század óta használják a meddőség gyógyítására, de ajánlják különböző reumatikus és gyulladásos betegségek kezelésére is. (Forrás: wikipedia)

 

 

A Danubius Health Spa Resort Sovata****, a Hotel Bradet** és Hotel Faget** szállóvendégei tartózkodásuk alatt ajándék strandbelépõben részesülnek.  Idén újdonság az elektronikus beléptetõ rendszer, amelynek telepítésével egy idõben új, a természeti környezethez jól illeszkedõ kerítés épült a régi helyébe. A strand területén mûködõ Vienna Café vár minden focirajongót a futball világbajnokság ideje alatt óriáskivetítõs meccsnézésre.

 

Útvonalterv: Budapest - Medve-tó, Szováta: klikk ide!

Olvass többet a témáról: románia, strand