Menü

2010.06.24.     Hozzászólás 4

Turizmus.com

Megnyit a szovátai Medve-tó strandja

A Szovátán található sókarszton létrejött heliotermikus tó, 1875-ben keletkezett, a világ legnagyobb heliotermikus tava.


Az elmúlt évek beruházásait követõen a megújult és megszépült szovátai fürdõvárosban pénteken, június 25–én megnyitja kapuit a Medve-tavi strand. A strand minden nap 10:00 órától 18:00 óráig üzemel, 13:00 óra és 15:00 óra között a víz pihentetése miatt tilos a fürdés, viszont a strand területét nem kell ezalatt az idõ alatt elhagyni.  Idén a belépõjegy árak: felnõttek részére 20 lej, gyermekeknek 15 lej. A víz hõmérséklete a felszínen 24 C fok, 1,5 méteren 46 C fok.

 

A Medve-tó (románul Lacul Ursu): Romániában, Erdélyben, Maros megyében, Szovátán található sókarszton létrejött heliotermikus tó, 1875-ben keletkezett, a világ legnagyobb heliotermikus tava. Alakja kiterített medvebőrre hasonlít, innen származik a neve. Sótartalma a felszínen 100 g/l, mélyebben 220-300 g/l. Vize a helioterm jelenség következtében 35°C-ra is felmelegszik 2 m mélységig; de a tó kialakulásakor legmelegebb rétegében 80°C-ot is mértek. Hőmérséklete a beömlő édesvíz és a fürdőzők miatt csökkent. A tó vizét a múlt század óta használják a meddőség gyógyítására, de ajánlják különböző reumatikus és gyulladásos betegségek kezelésére is. (Forrás: wikipedia)

 

 

A Danubius Health Spa Resort Sovata****, a Hotel Bradet** és Hotel Faget** szállóvendégei tartózkodásuk alatt ajándék strandbelépõben részesülnek.  Idén újdonság az elektronikus beléptetõ rendszer, amelynek telepítésével egy idõben új, a természeti környezethez jól illeszkedõ kerítés épült a régi helyébe. A strand területén mûködõ Vienna Café vár minden focirajongót a futball világbajnokság ideje alatt óriáskivetítõs meccsnézésre.

 

Útvonalterv: Budapest - Medve-tó, Szováta: klikk ide!

Olvass többet a témáról: románia, strand

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • SiMooon 2013.06.24.   07:13

  SiMooon

  Ez egy három évvel ezelőtti cikk, a dátum 2010-re vonatkozik.

  válasz erre...

 • Henike 2013.06.22.   13:05

  Henike

  25 ötödike kedd akor melyik pénteken nyít 21 vagy 28 kérem válaszoljanak

  válasz erre...

 • Medve-Tó online 2012.08.03.   16:39

  Medve-Tó online

  A Medve-tó élőben bárhonnan megtekinthető az online webkamerán keresztül! Smile

  http://www.medveto.ro/medve-to/medve-to-online/

  válasz erre...

 • Hajni 2012.02.16.   13:57

  Hajni

  Kedves utazók,

  Szovátai születésű vagyok és a helyi utazási irodában (Salt Lake Travel) dolgozok. Mivel látom nagyon sokan érdeklődnek a Medve-tó nyitási időtartamát illetően, egyelőre azt tudom mondani, hogy minden évben CSAK Júliusban és Augusztusban van nyitva, minden nap, reggel 10 órától délután 6 óráig. 13 és 15 óra között ki kell jönni a vizből, de bent lehet maradni a Medve-tó strandján. Az elmúlt években volt, mikor már Június utolsó hétvégéjén már megnyitották és az időjárási viszonyok tekintetében, volt amikor csak Szeptember 15-én zárták be a Medve-tó strandját. A másik sósvizű tavunk, a Mogyorósi tó valamivel korábban szokott kinyitani. Minden nap reggel 9-től délután 17 óráig nyitva tart és a tóban lehet fürdeni az egész nyitási program ideje alatt. A belépő is olcsóbb és nem annyira zsúfolt. A pontos nyitási programot és a belépők árait erre az évre csak később közlik velünk is.

  Ha szeretnék a szabadságukat Szovátán eltölteni, akkor segitségükre lehetek szállásajánlatokban: szállodák, villák, panziók, vendégházak bő választékát megtalálhatják a következő web oldalunkon: www.sovatatravel.ro .

  A szabadidejük kellemesebb eltöltése végett a következő szolgáltatásokat veheti igénybe az irodánktól:

  - szervezett kirándulások a környező turisztikai látványosságokhoz magyar nyelvű idegenvezetővel

  - mountain-bike bérlés az irodánktól (2 férfi és 2 női)

  - gyalog túrák

  - szekerezés/ szánozás.

  Egyéb szolgáltatásaink:

  - reptéri transzfer

  - autóbérlés

  - repülőjegy foglalás

  - autóbusz jegy foglalás (Atlassib, OrangeWays)

  - internet, fax, CD és DVD irás

  - útikönyvek és térképek árusitása.

  Információkért keressenek fel a következő e-mail cimen: cazare@sovatatravel.ro, office@sovatatravel.ro vagy messenger cimen: saltlaketravelincoming@yahoo.com esetleg telefonon: mobil: 004(0)735554866, vezetékes: 004(0)265-577421. A weboldalunkon bővebb információkat találnak a gyógyászati kezelésekről és csomagajánlatokról egyaránt(nőgyógyászati, reumatológiai, stb.).

  válasz erre...