Magyar Ironman halad a Világelsők közé

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/04/29
Hallottál már az elképesztő erőnlétet követelő Ironman versenyekről? És azt tudtad, hogy egy magyar Ironman a Világ első 20 legjobbja közé készül?
Hirdetés

Major József 18 éves sportpályafutása során számos hazai és külföldi versenyen szerepelt eredményesen. Öt évvel ezelőtt edzőjével úgy döntöttek, hogy a közép – és hosszútávú triatlonra, ismertebb nevén az ironman-re specializálódik. Elsősorban a háromszoros hosszútávú magyar bajnoki címére és a hawaii világbajnoki eredményére büszke, valamint arra, hogy nemzetközi szinten is jegyzett ironman versenyző vált belőle.


A triatlon röviden az úszó-, a kerékpár-, és a futótávok folyamatos teljesítése, ahol a hangsúly a folyamatosságon van. Az első versenyt pontosan 30 évvel ezelőtt rendezték meg Hawaii-n, ahol körülbelül 15 tengerésztiszt vállalta, hogy teljesíti a 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42,2 kilométer futásból álló távot. Azóta az ironman világbajnokság minden évben a nagy szigeten, Konán kerül lebonyolításra.


A Széchenyi István Egyetem Sportegyesületének versenyzője az idényt fantasztikus világkupa győzelemmel nyitotta Amerikában, mellyel kvalifikálta magát az októberi vb-re. Ott elsődleges célja a legjobb 20 közé kerülni, addig azonban még néhány megmérettetés vár rá. Hétvégén a duatlon rövidtávú magyar bajnoki aranyért, májusban a triatlon középtávú bajnoki aranyért száll harcba, augusztusban pedig sorozatban negyedszer szeretné besöpörni az ironman magyar bajnoki címet. Nemzetközi versenyen a dobogó a cél, júniusban a Nizza Ironman-en.

Hirdetés
Hirdetés