Menü

2007.12.18.     Hozzászólás 0

lewispugh.com, schirilla.hu

Jeges úszás- hol a határ?

Évről évre megszokhattuk, hogy hazánk fiai, a Schirilla család tagjai, minden januárban lubickolnak egyet a jeges Dunában. Ezt most sem lesz máshogyan, de mint az alábbi sorokból kitűnik, máshol is dívik így bizonyítani a férfias keménységet, és ugyanezt miniatűr méretre zsugorítani.


Lewis Gordon Plugh egy brit felfedező, és természetvédő extrém úszásaival hívja fel a Globális felmelegedésre, és magára a figyelmet!

Az úriember 2007-ben elsőként teljesített hosszú távú úszást az Északi sark vizeiben. Egy jégtábla hatalmas repedésében kezdte meg az úszást és 18 perc és 50 másodpercig tartózkodott a 0 és -1.7 Celsius fokú vizekben (a sós víz 0 fok alatt fagy!) Minden úszása alkalmával szigorúan betartja a Csatornaúszás szabályait, miszerint csak egy úszógatyót, sapkát és szemüveget lehet viselni! Saját bevallása szerint felkészülés alkalmával mindig jól meghízik, legutóbb 15 kg-t szedett fel, hogy jobban szigetelje magát. Ami különlegessé és sikeressé teszi az állítólag az, hogy merülés előtt 1.5 fokkal feljebb tudja tornázni a testhőmérsékletét!

 

 

És hogy mit tesz addig a mi Schirilla Gyurink?! Hetente 3-szor úszik a Dunában, és a fut a Pilisben. Idén januárban 4 Duna úszást tervez, az időpontok:
január 6. Vác
január 13. Budapest
január 20. Kalocsa
január 27. Göd

A jeget garantálni senki sem tudja, de attól nekem ez sokkal extrémebb, ugyanis az Északi sark vizeiben biztos nincs annyi mocsok, méreg, kosz, uszadékfa, ürülék…mint, a mi kis Dunánkban! Egészségünkre!

Olvass többet a témáról: Jeges extrém sport