Hétvégi programajánló - Vízi sportok és más programok vízparton, kerékpár, futás, stratégia

Ismeretlen szerző
Ismeretlen szerző
2008/07/02
Még mindig 2008 van és még mindig Vízek Éve. Hétvégén csupa olyan esemény lesz, ami vízparton és a vízben zajlik, de lesz bőven kerékpáros- és futóesemény is, sőt, izgalmas stratégiai program is.
Hirdetés

Budapest közelében, Gödön Családi Vízinapot tartanak a Duna-parti strandon. A résztvevő családoknak a kilencszeres kenu világbajnok főztje lesz a jutalom, Pető Tibor pedig az evezés kulisszatitkait fogja megosztani. Lehet kenutúrázni, evezős sportággal ismerkedni, sárkányhajózni, jókat enni és még jobbat szórakozni.

 

Folytatódik a Balatoni Víz-party, ezúttal Balatonfüreden, a Kisfaludy Strandon. Lesz vízifoci, víziröpi is, s ha elég erős vagy, még horgászcsónakot is tolhatsz. No jó, a víziaerobik mellett lesz agytorna is, hogy ne csak a tévé előtt tud a válaszokat a Balcsiról.

 

Nem messze az előző helyszíntől, Alsóörstől indul a Balaton-Átevező Túraverseny és Vízikarnevál. A 22km-es túra útvonala: Alsóörsről Siófokig, majd onnan vissza Alsóörsre. Akár a helyszínen is lehet nevezni és érdemes is, mert komoly nyeremények várnak az indulókra és a legjobbakra.

 

Egy kicsit most jöjjünk ki a vízből és ejtsünk szót egy szárazföldi sporteseményről, a IV. Red Devil Homokháti Vesszőfutásról. A 200 méteres ovimaratontól kezdve, a másfél kilométeres együttfutáson át a Mórahalmi tízes (talán kitaláltátok, 10 km-es) versenyig lehet nevezni, de hogy senki ne maradjon szárazon, a mórahalmi Erzsébet fürdőben lesz lehetőség a mártózásra is.

 

A hortobágyi Kilenclyukú híd méltó rajt- és célhelyül szolgál az 5. E.on Délibáb futásnak. Itt 21 km, 12 km és 6 km-es futószámokban, illetve kétféle gyalogtúrában lehet indulni.

 

Az idei Duna Maraton a korábbiakhoz hasonlóan egy 3 napos nemzetközi fesztivál fő számaként kerül lebonyolításra. Az elmúlt 8 évben több mint 8 ezer résztvevője és 100 ezer szurkolója volt a viadalnak. A versenyzők mellett a családok, kicsik-nagyok is megtalálják a számukra megfelelő programot: túra, gyermekverseny, koncertek, BringaSuli közül választhatnak.

 

És a végére pedig igazi csemegéket tartogattunk, hiszen most hétvégén két helyszínen is rendeznek izgalmas tájékozódási versenyeket. Az egyik ilyen, a Savoya-parkban megrendezendő Quad, Paintball, Tájékozódási autótúra összeállítású 3 TUSA, ami velős családi programot is kínál egyben.

Aki pedig Kincskeresős kalandozós, jólszorakozós, nevetgélős, de azért komolyan gondolós, GPS stratégiai játékra vágyik, annak irány a Multinavigátor kupa Tatán. Kincskereső, útvonal optimalizáló játék, ahol egy szép és kellemes környezetben, cél a kijelölt helyszínek minél rövidebb útvonalon történő felkutatása és érintése. A játék során nem kell rohanni mindenre van idő, nem futóverseny hanem igazi gondolkodós tájékozódási verseny.

 

 

Hirdetés
Hirdetés