Menü

2008.07.09.     Hozzászólás 0

Hétvégi programajánló - Vízi fesztiválok, siklóernyőzés, örömfutás és futásíjászat

A meteorológusok péntektől pazar időt jósolnak, ami egyaránt kedvez a vízi fesztiváloknak, a siklóernyőzésnek és örömfutásnak is. Ezen a hétvégén mindezeken részt vehet, aki csak akar.

Az egész heti fáradtgőzt péntek éjjel már ki is engedhetjük egy kis villamosozással. Vagyis mi magunk lehetünk a villamos, mert most péntek az ehavi második péntek, tehát 6É Futás. Ehhez aztán tényleg nem kell egy futócipőnél több. Nézd meg a menetrendet és állj oda a 6os villamos Móriczi végállomásához (vagy ahol az építkezések miatt most végáll) és várd, amíg megérkezik a lyukasztóval felszerelt csapatvezető. www.6efutas.hu

 

A futásíjászat iránt érdeklődők szombaton Tiszaújvárosban a sport elitjének tudását ismerheti meg a Futásíjász Meghívásos Elit Kupán. Akik a nézelődés után kedvet kapnak a kipróbálásra, azoknak lehetőségük lesz a futamot követően rövidített pályán.

 

25 nemzet több mint 3000 résztvevõjével a Salzkammergut Trophy Ausztria legnagyobb MTB maratonja. A nézõk ismét helikopteres járattal közelíthetik meg a Hütteneckalmot, valamint élõ közvetítésen követhetik nyomon a versenyzõk célegyenesbe jutását.

 

Az vízi fesztiválok és kajakos, kenus, sárkányhajós jamboree-k kedvelői az ország három pontján is kiélhetik szenvedélyüket. Szentesen a Kurcaregatta hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre. Evezős verseny, flúgos futam PET palackból tákolt vízi járműveken, vacsora, zene és mulatság várja a látogatókat, akik neves sportolókkal is megismerkedhetnek.

A T-Mobile Vízi Sportfesztivál remek hangulatot, jókedvű versenyeket, színvonalas családi programokat, olyan élményt, amibe ha egyszer belekóstol az ember, egyhamar biztos nem felejti el! Sukorón, a Velencei tónál kerül megrendezésre a nagyszabású fesztivál, ami az egész napos szórakozás után esti partyval fejeződik be.

Vasárnap folytatódik a Balatoni Vízi Party, ezúttal Balatonalmádiban, a Wesselényi strandon. Lesz vízifoci, víziröpi is, s ha elég erős vagy, még horgászcsónakot is tolhatsz.

 

A Magyar Hosszútávúszó Szövetség és a Balaton Masters Team szervezésében szombaton kerül sor a Balatonfüred és Tihany közötti hagyományos öbölátúszásra. Az országos úszóbajnoksággal párhuzamosan zajló szabadidősport-eseményen a hagyományoknak megfelelően vízbe szállnak a legjobb magyar hosszútávúszók is. A szombati eseményre 4-4500 résztvevőt várnak, s valamennyien ajándékpólóval térhetnek haza.

 

És végül aki amolyan igazi felüdülésre vágyik, ne hagyja ki a vasárnapmi Siklóernyős Nyílt napot, ahol megnézheti a siklóernyős tanoncok gyakorlását, vagy akár tapasztalt ernyősök segítségével ki is próbálhatja a repülést. A legutóbbi eseményt elmosta az eső, ám erre a hétvégére a megrendelt jóidő a meteorológusok szerint is megérkezik.

Olvass többet a témáról: balaton, futás, salzkammergut, siklóernyő, sportfesztivál