Hétvégi programajánló - futás, kerékpározás, úszás, vízi- és csapatsportok

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/06/19
Igazi nyári időt jósolnak az év "legnappalosabb" hétvégéjére, így a most megrendezésre kerülő futó-, kerékpáros-, úszó- és egyéb vízi rendezvényeken minden adott lesz egy kellemes, aktív hétvégéhez. Programajánlónkban ezeket az eseményeket mutatjuk be.
Hirdetés

2008 a vízek éve, így az amúgy is nagy népszerűségnek örvendő vízi sportok még nagyobb hangsúlyt kapnak. A hétvége már ma megkezdődik a Mosonmagyaróváron megrendezendő Voluta Vízi Fesztiválon, aminek keretében kajak-kenu túra, sárkányhajó verseny, evezősverseny, vízifoci bajnokság, strandröplabda, a gyermekek számára mászófal és ugrálóvár, illetve megannyi más színes és érdekes program várja az érdeklődőket.

 

Akinek nem elég, ha hajóban ülve lehet csak a vízben, az akár egy egész strandot is átúszhat a Zánkai Strandátúszáson. A Strandátúszást egyébként idén több alkalommal és több helyszínen is megrendezik (Balatonlelle(06.28.), Balatonfüred (07.05.),Balatonalmádi(07.13.), Siófok(07.19.), Alsóörs(07.26.), Keszthely(08.02.),Vonyarcvashegy(08.09.))

 

Szintén a vízhez kapcsolható, de már nem benne, hanem mellette (pontosabban körülötte) rendezik meg most hétvégén "Európa legszebb futóversenyét", az Ultrabalatont. A kétnapos esemény során jó néhány kiegészítő program is megrendezésre kerül.

 

Szereted az eredeti helyszíneket és érdekelnek a kerékpározás különböző formái? Szombaton, június 21-én bringaversenyekkel és ingyenes programokkal vár kicsiket és nagyokat a zuglói Millenáris Velodrom (nem összetévesztendő a Millenáris parkkal). A látványos ifjúsági pályafutamok 11-kor kezdődnek, és akinek megtetszik a dolog, be is nevezhet rögtön az amatőr futamokra. Lesz bringabalett, lángosevő verseny, kincskeresés, kerékpáros gyorsulási verseny és pumpáló (vagyis kerékfelfújó) verseny is. Tudj meg többet róla: Millenáris Juniális

 

A kerékpározásra komolyabban gondolók a 10 órás kerékpáros váltoversenyen mérhetik össze erejüket egymással. Hívd el barátaidat, családodat, akik neked szurkolhatnak és közben a tóparton pihenhetnek, strandolhatnak.

 

Végül, de nem utolsó sorban, megismerkedhetsz egy itthon még kevésbé ismert, ám egyre népszerűbb sporttal, az Inter-Crosse-szal, ami a Lacrosse sport egyik változata. A VI. Nemzetközi Pannon Inter-Crosse Kupán megnézheted a profikat és ha kedvet kaptál, lehetőséged lesz kipróbálni, milyen a kosárvégű ütővel a labdát bűvölni.

 

A hétvégi programokon kívül érdemes megemlíteni a nyári vakációt élvező iskolások számára a jövő héten kezdődő Nyári Vitorlás Tábort Balatonfüreden, az OMFB Vitorlás telepen, illetve a Szüni.Dö-Dö Ingyenes egyhetes evezésoktatást az Óbuda SE szervezésében, ahol megismerkedhettek a különböző vízi eszközökkel és akár komolyabban is foglalkozhattok a számotokra legérdekesebb sportággal.

Hirdetés
Hirdetés