Menü

2007.10.29.     Hozzászólás 0

outdoorsport.hu

Hawaii Ironman-magyar sikerrel

A férfiaknál az ausztrál Chris McCormack, a nőknél a brit Chrissie Wellington nyerte a világ egyik legnehezebb versenyét, a hawaii Ironman - világbajnokságot. Csomor Erika második nekifutásra a 10. helyet hozta el.

Szokás szerint hatalmas volt a meleg, de legalább az óceán volt békés viszonylag. Major Józsi élete első Hawaii versenyén jól és megfontoltan úszott, és Erika is felülmúlta eddigi önmagát. Most már az a célja, hogy csak a hosszútávú versenyekre készül, a rohanás már nem neki való... A hatalmas szélben Erika nagyon jól kerékpározott, Józsinak voltak apróbb gondjai, büntetést is kapott. 

Az 1787 versenyző között a legfiatalabb 18, a legidősebb 78 éves volt, de az élen a világ legjobbjai haladtak. Régen volt ennyire erős a mezőny - ez is az Ironman még most is növekvő népszerűségét jelzi. Ugyanakkor a pálya és az időjárás miatt sok híresség lemondta végül a részvételt (Normann Stadler, Faris Al-Sultan, Natascha Badman).

Erika következő versenye az XTERRA  világbajnokság lesz Mauin, ahol elsősorban a duplázók között kiírt elsőséget tűzte ki célul.