Fürdőhelyek, strandok a Balatonnál

vizekeve.hu
vizekeve.hu
2008/06/18
Ha határátlépés nélkül szeretnénk pancsolni nyáron, az első három gondolatunk között biztosan ott van a Balaton is! De hova is érdemes menni, hol vannak a tó mentén kiépített fürdőhelyek, strandok?
Hirdetés

Ki ne ismerné a Balatont, Közép-Európa legnagyobb édesvizű tavát. Szinte nincs olyan magyar ember, akinek valamilyen élménye ne fűződne a tóhoz. A Balatonról mindenkinek a selymes víz, gyermekkori nyári táborai, az első szerelem jut eszébe. Habjait tavasztól őszig vitorlások szántják, nyáron a fürdőzők zsivajától hangos a part, a lángos és a naptej édes illatkeveréke teszi olyan jellegzetessé a strandokat.

Ezek mellett számtalan kikapcsolódási lehetőség várja egész évben a vendégeket. A z aktív vízi élet és a sport szerelmeseinek is nyújt programot Siófok, hiszen itt elektromos vízisípályán hódíthatják meg a hullámokat, vagy kitesurf-fel szelhetik a levegőt. De kipróbálhatják bátorságukat a Balatonalmádi közelében lévő kalandparkban is.

 

A Balaton partján illetve közvetlen közelében számtalan aktív kikapcsolódási lehetőség közül válogathatunk: vizisí, surf, vitorlázás, sétahajózás, túrázás, kerékpározás, lovaglás és további számtalan mozgásforma.

 

A Balaton szinte valamennyi fizetős strandja megfelelő higiénés állapotokkal, tiszta-, rendezett környezettel, kiépített infrastruktúrával, sportolási lehetőségekkel várja a strandolni vágyókat. A gyerekekre szinte mindegyik strand nagy figyelmet fordít. EU szabványnak megfelelő játszóterek, lidós partszakaszok várják a kicsiket.

Az elmúlt néhány évben számos településen újították fel a strandokat. A felújítások elsősorban a szociális helyiségek, öltözők, a sportpályák, játszóterek felújítására irányult, de több strand is épített élménymedencét a parton, hogy a hűvösebb időjárásban is lehessen élvezni a fürdőzést. Több strand is biztosít bejárási lehetőséget a mozgáskorlátozottaknak.

A strandok a kicsiknek és a nagyoknak is adnak egész napos kikapcsolódási lehetőséget: játszóterek, légvárak, sportpályák, sportszerkölcsönzők, csúszdák és animáció vár mindenkit.

 

 Balaton környéki strandok:

Balatonakali Községi Strand - 8243 Balatonakali,Vasút sor út 1
Balatonberény Községi naturista strand és kemping - 8649 Balatonberény, Hétvezér út 2
Balatonboglár Platán strand - 8630 Balatonboglár
Balatonederics Községi strand - 8312 Balatonederics
Balatonfenyves Községi Szabad strand - 8646 Balatonfenyves
Balatonföldvár Központi strand - 8623 Balatonföldvár
Berzsenyi utcai szabadstrand és gyermekbarát élményfürdő  - 8313 Balatongyörök
Bezerédi Stran - Balatonakarattya - 8172 Balatonkenese - Balatonakarattya
Esterházy strand - Balatonfüred - 8230 Balatonfüred
Fövenystrand - Balatonfűzfő - 8175 Balatonfűzfő
Hajóállomási strand - Tihany - 8237 Tihany
Központi strand - Balatonmáriafürdő - 8647 Balatonmáriafürdő, Gróf Széchényi István tér 1
Központi strand - Balatonszárszó - 8624 Balatonszárszó
Központi strand - Balatonszepezd - 8252 Balatonszepezd
Községi szabad strand - Zamárdi - 8621 Zamárdi
Nagy strand - Siófok - 8600 Siófok
Napfény Strand és Élményfürdő - Balatonlelle - 8638 Balatonlelle
Sándortelepi strand - Fonyód - 8640 Fonyód
Vak Bottyán Strand - Balatonkenese - 8174 Balatonkenese
Wesselényi Strand - Balatonalmádi - 8220 Balatonalmádi