Menü

2007.07.06.     Hozzászólás 0

Fertő-tó átúszás - Időpontváltozás

Idén a szombatra (07.07.) tervezett Fertő-tó átúszás a kedvezőtlen vízhőmérséklet miatt vasárnap (07.08.) kerül megrendezésre Mörbisch (Fertőmeggyes) és a fertőrákosi móló között.

A 3,8 kilométeres táv átúszására vállalkozókat hajóval viszik Mörbischbe, majd onnan úsznak át a magyarországi célba. Az úszás teljes útvonálán le és meg lehet állni, ennek ellenére az úszás csak gyakorlott, edzésben lévő, minimum 160 cm tesmagasságú úszóknak ajánlott!

Kedvcsinálóként a Fertő-tóról: A Fertő-tó vize egyedülálló!
Régről ismert gyógyhatása miatt is érdemes fürdeni a Fertő-tóban. Kis József soproni orvos 1797-es feljegyzéseiből tudjuk, hogy "sok száz ember lejár nyárban fürödni" a Fertő-tóra. A tó vizének összetételre vonatkozó kémiai elemzései alapján javasolta a vízben való fürdőzést a gyenge testalkatúaknak, sápkórosoknak, lábadozóknak, köszvényeseknek, stb..

A mai, korszerű analítikai módszereknek köszönhetően tudjuk, hogy a tó vize erősen lugos kémhatású, igazi síkvidéki sóstó. A különféle sók a Fertő iszapját gyógyhatásúvá teszik, így amikor a Fertő vizében úszunk egy kis gyógykúrában is részesülünk. A Fertő – egészségünkre gyakorolt jótékony hatásait tekintve – olyan, akár egy természetes GYÓGYMEDENCE, vagy GYÓGYFÜRDő, csak fel kell ismerni!

A Fertő tavat az UNESCO 1979-ben Bioszféra rezervátummá nyilvánította, hiszen a kontinens legnagyobb sósvízű tava.
A Világörökség Bizottság 2001-ben - mint kultúrtájat - felvette a Világörökség listrájára.
AZ EGÉSZSÉGRE GYAKOROLT POZITÍV HATÁSA MIATT IS ÉRDEMES ÚSZNI A FERTő-TÓBAN!

- Mozgásvilág.hu -