Menü

2009.06.10.     Hozzászólás 0

multisportinfo.hu

Csomor Erika sikere, Csőke Balázs balesete - féltávú triatlonverseny Zürichben

Csomor Erika nagyszerű formában kezdett, leggyengébb számában is a legjobbak között lépett partra, alig másfél perccel lemaradva a legjobban úszó versenyzőtől. Csőke Balázs kerékpáron hatalmasat bukott, kórházba került...

A zürichi féltávú versenyen hatalmas csatáknak lehettek tanúi a résztvevők és a nézők. Mindkét nem versenyében, de az amatőrök között is meglepetés eredmények születtek a legendásan nehéz pályán. Csomor Erika nagyszerű formában kezdett, leggyengébb számában is a legjobbak között lépett partra, alig másfél perccel lemaradva a legjobban úszó svájci XTERRA versenyzőtől Sybille Mattertõl.

 

A kerékpáron azonban megmutatta azt az oldalát, amitől rettegnek az ellenfelei - fantasztikus kerékpározással nemcsak hamar feljött a mezőnyre, hanem maga mögé is utasított mindenkit. A fiatal svájci Sara Schütz azonban nem szakadt le, mint a többiek, hanem tisztes távolból, de felvette Erika sebességét.

Erikának a végén közel 1 perce előnye volt amikor futni indult - ez pedig számára a győzelemhez elegendő szokott lenni. Azonban a svájci lány meglepte többszörös világbajnokunkat és másfél perccel jobb időt futva a cél előtt megelőzte.

 

Meglepetés győzelem született a férfiaknál: Ronnie Schildknecht olyan fantasztikus kerékpáros szakaszgyőzelmet aratott, amellyel megnyerte a versenyt, pedig az úszás után még hatalmas hátránnyal érkezett a depóba és a futása sem volt a legjobbak között.
Csõke Balázs kerékpáron hatalmasat bukott, kórházba került, de már túl van kivizsgálásokon, hamarosan felépül.

Boronkay Péter korosztályosan a 43. helyen futott be a célba - ami a 135 nemzetközi induló között nagyon szép eredmény, amit még különlegesebbé tesz, hogy Péter hátrányos helyzetben versenyzett a többiekkel, bal karja ugyanis amputált.

 

Közel 900 m szintet kellett a versenyzőknek megmászni, ami féltávú triatlon versenyek esetben nagyon szokatlan - ezért is tekintik az egyik legnehezebb ilyen versenynek a svájci futamot.

 

Eredmények

Nõk

1. Schütz Sarah,1978,Dübendorf                     4:28.26,8
2. Csomor Erika,1973,H-Szàzmalombatta              4:29.03,2
3. Thürig Karin,1972,Retschwil                     4:35.03,3

Férfiak

1. Schildknecht Ronnie,1979,Thalwil                3:54.30,1
2. Aigroz Mike,1978,Château-d'Oex                  3:56.10,5
3. Degasperi Alessandro,1980,I-Campestrin (TN)     3:57.47,7

Olvass többet a témáról: futás, úszás, triatlon