Menü

2007.01.25.     Hozzászólás 0

Cápaveszély az ausztrál úszóversenyen

Februárban rendezik Ausztráliában, Dél-Viktória államban az óceáni úszóversenyt 500, és 1200 méteren, azonban kérdés, hogy a sport iránti elhivatottság erősebb-e a cápaveszély miatti aggodalomnál.

A Melbourne-től 140 km-re lévő Cowesnál február 3-án, 17-én és 18-án kerülne sor a nyílt óceánon tartandó versenyre, ahol az elmúlt héten több alkalommal feltűnt egy hat méteres fehércápa. Mivel Victoria állam környezetvédelmi főosztálya nem ad engedélyt a cápa megölésére, a szervezők jet-skikkel és kisebb hajókkal próbálhatják meg távol tartani a veszélyt jelentő állatot.

A vízimentők szóvivője, Greg Scott elmondta, hogy a légi felügyelet és a parti őrség is a terület feltérképezésére kapott parancsot és azonnal értesítik a szervezőket, ha bármi veszélyeztetné a versenyt. Ezen kívül azt is megjegyezte, hogy a nagy mozgolódás valószínűleg elriasztja a fehércápát - az ausztrál vizeken évente átlagban 15 ember veszíti életét tengeri ragadozók támadása által.

Az ausztrálok körében nagy népszerűségnek örvendő verseny feltételezhetően nem fog elmaradni, inkább komolyabb óvintézkedéseket vezetnek be.

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.