Menü

2007.01.25.     Hozzászólás 0

Cápaveszély az ausztrál úszóversenyen

Februárban rendezik Ausztráliában, Dél-Viktória államban az óceáni úszóversenyt 500, és 1200 méteren, azonban kérdés, hogy a sport iránti elhivatottság erősebb-e a cápaveszély miatti aggodalomnál.

A Melbourne-től 140 km-re lévő Cowesnál február 3-án, 17-én és 18-án kerülne sor a nyílt óceánon tartandó versenyre, ahol az elmúlt héten több alkalommal feltűnt egy hat méteres fehércápa. Mivel Victoria állam környezetvédelmi főosztálya nem ad engedélyt a cápa megölésére, a szervezők jet-skikkel és kisebb hajókkal próbálhatják meg távol tartani a veszélyt jelentő állatot.

A vízimentők szóvivője, Greg Scott elmondta, hogy a légi felügyelet és a parti őrség is a terület feltérképezésére kapott parancsot és azonnal értesítik a szervezőket, ha bármi veszélyeztetné a versenyt. Ezen kívül azt is megjegyezte, hogy a nagy mozgolódás valószínűleg elriasztja a fehércápát - az ausztrál vizeken évente átlagban 15 ember veszíti életét tengeri ragadozók támadása által.

Az ausztrálok körében nagy népszerűségnek örvendő verseny feltételezhetően nem fog elmaradni, inkább komolyabb óvintézkedéseket vezetnek be.