Budapest már versenylázban

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2006/03/30
Ez már lassan a célegyenes... Egymást követik a szállodai foglalások, a speciális igények. Lassan forr a víz, egyre közelebb a budapesti Úszó-, Műugró-, Műúszó és Nyíltvízi Európa-bajnokság időpontja. A margitszigeti Hajós Alfréd Uszoda tízpályás 50 méteres medencével gazdagodik, épül a páros műugró torony, a Balatonon már kijelölték a nyíltvízi bajnokság pályáját, olvad a hó, nyakunkon a tavasz, valóban lázas a készülődés.
Hirdetés


Budapest várja az Európai Úszó Szövetség különböző szakbizottságait, a LEN végrehajtó bizottságot, a szállásfoglalókat, az érdeklődőket, érthetően nagy a nyüzsgés, már érződik a versenyláz.
Mint ilyenkor minden esetben, mások, a Magyar Úszó Szövetség – ahogy mondani szokták – minden idők legnagyobb Európa-bajnokságára készül. A környezet festői lesz, Európa úszósportja egyre több és több nagy csillagot vonultat fel, idén nincs világbajnokság, nincs olimpia, július 26-tól augusztus 6-ig mindenki a magyar fővárosban mutathatja meg, hogy igazán mire képes.
Ruza József, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára hatalmas csapatot irányít. Napi jelzése szerint akár már azonnal kezdődhetne a verseny, legalábbis ami a szervezőbizottságot illeti.
Az Úszó Eb záró két napján kerül sor a Hungaroringre, nemcsak Európa, hanem az egész világ Budapestre figyel, hiszen a Forma1 és az Úszó Európa-bajnokság egyaránt szerepel a legtöbb tévétársaság programjában. További színesítésként a magyar férfi vízilabda válogatott a világválogatottal mérkőzik, a Margitsziget körül olimpiai bajnokok részvételével kajak-kenu körverseny zajlik, de lesz evezős nyolcas párharc is.
Szigeti vízi fesztiválra, ünnepségre készülhet Európa úszósportja. Lehet, hogy a résztvevők közül nem mindenki győztesen tér haza, de biztos, hogy valamennyi ide látogató egy hatalmas élménnyel távozhat. Budapest vendégei a verseny izgalmain kívül élvezhetik azt a szeretetet, sportbarátságot, amely a házigazdák részéről garantáltan meg kell, hogy nyilvánuljon.
Már a startbíró is nyugtalan. Szeretné indítani az első versenyszámot.
Gyárfás Tamás
a 26. Úszó Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke

Forrás: www.musz.hu
Hirdetés
Hirdetés