Menü

2008.06.30.     Hozzászólás 0

Balaton Challenge extrém: hosszanti Balaton-átúszás

Hagyományteremtő céllal rendezik meg idén először a Balaton Challenge extrém hosszútávúszó-próbát, amelynek keretében a két induló hosszában ússza majd át a Balatont július 6-án.


A rendezvény célja egy Európa szívében évente megrendezendő, különleges nemzetközi sportesemény meghonosítása. A Balaton Challenge a maga 77,5 km-es távjával a világ leghosszabb állóvízi úszópróbája lesz, amit egyvégtében teljesítenek.

Az úszópróba alapötlete Rafai Zsolttól és Bolvári Dánieltől származik, akik tavaly augusztus 23-24-én 25 óra 34 perces idővel teljesítették a távot. A sikeren felbuzdulva eldöntötték, megpróbálják szervezetté, mások számára is elérhetővé tenni az átúszás lehetőségét, hogy a magyar hosszútávúszók ne csak külföldön, igen magas költségek mellett indulhassanak jelentős versenyeken. Az idei úszópróbának ők ketten vágnak neki, majd a tervek szerint jövő évtől meghívásos alapon, többed magukkal indulnak a távteljesítésre.

A kezdeményezést támogatja az indulási és az érkezési helyszín: Balatonkenese és Keszthely önkormányzata, A Balaton Fejlesztési Tanács, és segítségét ajánlotta fel a lebonyolításhoz a balatoni vízi-rendészet, valamint a hajózási felügyelet is - a főszervező tájékoztatása szerint.

A tervezett rajt július 6-a, vasárnap, amit még befolyásolhat az időjárás.

Olvass többet a témáról: balaton, balaton