Menü

2009.04.09.     Hozzászólás 0

www.multisportiinfo.hu

Az XTERRA egy újabb őrült állomásán rendeztek versenyt a hétvégén.

A II. világháborús hadszíntereken és csatamezőkön keresztül is vezetett ösvény, nyomvonal, ráadásul az úszást egy olyan öbölben rendezték, ahol ugyan édesvíz folyt a part felől, de az öböl torkolatánál a legnagyobb teherszállító hajók várakoztak, érdekes keretet adva a verseny szélsőségeinek.

A GUAM szigeti verseny eddig is az egyik legszélsőségesebb futam címet viselte, de a szervezők idén ezekkel azz újabb ötletekkel tették még izgalmasabbá a pályát.

A versenyt két tapasztalt és nagyon jó formában lévő profi nyerte: Julie Dibens (2-szeres világbajnok, angol olimpikon triatlonista) és Sam Gardner, aki angol MTB válogatott volt, de már 2 éve az XTERRA versenyekre koncentrál.
A mezőnyben csak a legelszántabbak indultak, mert a pálya annyira nehéz, hogy egy ideig még csak álom lesz sokak számára. Úszás 1500 m a tengerben (édesvízi öböl, hatalmas tengeri áramlatok örvénylő szélén), 32 km hegyikerékpár csatamezőkön, mocsarakon keresztül, nagyon komoly, de rövid mászásokkal és lejtőzésekkel, majd 9 km futás, mangrove mocsárban, patakban, vízeséseken át, liánokon kapaszkodva.

A vízből az angol olimpikon Julie Dibens lépett elsőként partra és az elsőségét a kerékpár 12. percéig meg is őrizte, amikor is honfitársa Sam Gardner utolérte és megelőzte. Innen a két angol versenyző végig vezetett (Sam nagyon rossz úszó), ellenfeleik a dobogó többi fokáért vívtak elkeseredett harcot.
Julie Dibens: Már teljesen elfelejtettem, hogy az XTERRA ennyire észvesztő is tud lenni. Maui fantasztikus pálya - de Saipan és Guam egyszerűen elképesztő! utólag nem is hiszem el, hogy végig tudtam csinálni! Szinte minden méter a túlélésről szólt és nem azért mert az ellenfelek a nyakamban loholtak - a terep volt olyan, hogy nem lehetett egy pillanatra sem kikapcsolni. Megcsináltam - ez most igazi "finisher" érzés.


Fotók: Rich Cruse
Olvass többet a témáról: futás, terep triatlon, úszás, XTERRA

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.