Menü

sportág: TÚRA    táv: 11,3 km    szintemelkedés: 940 m    szintidő: 5 óra     nehézség: Közepes

BergZeitReise 2. szakasz: Sonnschienalm - Schiestlhaus /Hochschwab

A Sonnschienalmtól a Häuslalmon és a hatalmas Hochschwabon (2277 méteres magasságával a túraajánlóban szereplő útvonalak legmagasabb pontja) át a Schiestlhausig (menedékház) vagy a Voisthalerhütteig.

Kiindulópont: Sonnschienalm
Cél/Szállás: Schiestlhaus/ Voisthalerhütte

Menetidő (szünetek nélkül): kb. 5 óra

Nehézség/Karakterisztika: magashegyi túra, fennsíkokon vezető útvonalon, köd esetén nehéz tájékozódás és koratavaszig megmaradó hó

Látnivalók: a Hochschwab masszívum hegyi legelői, a Sack wiesensee (fürdési lehetőség), a Hochschwab csúcsa, a Schiestlhaus menedékház. A környék az alpesi régió zergékben leggazdagabb területe, valamint Bécs és Grác ivóvízellátója.

Sonnschienalm Schiestlhaus Hochschwab Forrás: (c) Andreas Steininger


Leírás:
 
Alighogy magunk mögött hagytuk a Sonnschienalmot, máris a Sackwiesen-tó előtt állunk, ami forró nyári napokon 1500 méteres magasságban fürdésre csábít.

A víz a Hochschwab egyik legnagyobb kincse, így ez a közel 650 négyzetkilométeres hegylánc a milliós főváros Bécs és a stájer megyeszékhely Grác vízellátója. A forrásvíz szállítását végző vízvezeték hálózat a mérnöki tudomány csúcsteljesítménye, amit Ferenc József császár idején, a 19. században építettek ki.

A rengeteg forráson túl a Hochschwab vadvilága is óriási gazdagságnak örvend. A helyiek által kedvesen Schwabnak becézett hegylánc ugyanis az Alpok egyik állatokban leggazdagabb területe – amely a kulináris kínálatban is tükröződik. A túra megkoronázásaként a 2277 méter magas Hochschwab tetejéről – az „Időutazás a hegyekben” legmagasabb pontjáról – gyönyörködhetünk a minket körülvevő táj szépségében.

Információ: Tourismusverband Hochschwab, tel.: +43 3861 3700
Szállásinfó: +43 699 1081 2199 vagy 
+43 664 511 2475 

         Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark             Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark        Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark

Összesítés

A BergZeitReise 2. szakasz: Sonnschienalm - Schiestlhaus /Hochschwab hossza 11,3 km, az útvonal szintemelkedése 940 méter, szintideje 5 óra, nehézsége közepes. Az útvonal Ausztria területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Olvass többet: BergzeitReise, Sonnschienalm, Hochschwab, ausztria, Hochsteiermark, túra