Menü

2011.04.21.     Hozzászólás 2

Teszedd.hu

TEszedd 2011 - Önkéntesen a tiszta Magyarországért

Téged is zavar, hogy országszerte utcákat, parkokat, erdőket önt el a szemét? Itt az alkalom, hogy közösen tegyünk ellene!

Környezetünk értékeinek megőrzése közös felelősségünk, a jelen és jövő nemzedékek életfeltételeinek záloga. Ezt felismerve a magyar kormányzat civil szervezetek összefogásával 2011. május 21-én nagyszabású hulladékgyűjtési akciót szervez. A „TEszedd 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” címmel megszervezett megmozdulás célja, hogy egyetlen nap leforgása alatt a lehető legtöbb szeméttől megtisztítsuk az egész országot. Akciónk sikeréhez elengedhetetlen, hogy vállalatok, önkormányzatok, iskolák, civil szervezetek és egyéni önkéntesek sokasága mozduljon meg.

 

Csatlakozz Te is Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciójához!

Nem véletlen, hogy az akcióra idén kerül sor, hiszen 2011 az Önkéntesség Európai Éve. Szeretnénk felhívni a figyelmet az önkéntes tevékenységek társadalmi értékeire, valamint arra, hogy kellő odafigyeléssel, összefogással elősegíthetjük környezetünk megóvását.
Számos európai példa igazolja, hogy a környezetünkben fellelhető hulladékok összegyűjtéséből akár valódi közösségi élmény is lehet. Európa számos országában, százezres tömegek mozgósításával, sok tízezer tonna hulladék került összegyűjtésre, szebbé, biztonságosabbá téve az ott élők környezetét.

Érjünk el hasonló sikert Magyarországon is! Regisztrálj a Teszedd.hu-n, ha te is részt szeretnél venni az akcióban! Add meg az email címed és a várost, ahol Te Szedsz, valamint hívd meg barátaidat, ismerőseidet. Ezt követően a TeSzedd! akció helyi koordinátorai személyesen felveszik Veled a kapcsolatot, tájékoztatnak a részletekről, valamint a hulladékgyűjtő csapatok szervezésében is segítséget nyújtanak.

A gyűjtés mellett a hazánkban található illegális hulladéklerakó helyek feltérképezésében is számítunk a segítségedre. Ha illegális hulladéklerakóról, összegyűjtésre váró szemétkupacról van tudomásod, jelöld a Hol? menüpont alatt található térképen cím, GPS koordináta megadásával vagy csak a lelőhelyre kattintással a térképen. Állítsuk össze együtt Magyarország első hulladéktérképét!

 

Teszedd.hu

Olvass többet a témáról: Szemétszedés

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Niki 2011.05.10.   16:33

  Niki

  Gondolom megvan ennek a a megfelelő helye!!! kuka?olvasd el figyelmesen mégegyszer a dolgokat és talán egy kis lámpa megvillan a fejedben:)...

  válasz erre...

 • Marcsi 2011.05.05.   15:17

  Marcsi

  Szép gondolat! Oké benne vagyok! De hova tegyem az össze gyűjtött szemetet? Talán az udvaromba? Valaki válaszoljon nekem! Köszi

  válasz erre...