Megmozdul a Balaton

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2000/05/05
Aki aktív kikapcsolódásra vágyik nem fog unatkozni a Balatonnál!
Hirdetés

Kétkeréken a Balatonnál
Azok számára, akik szeretnek kerékpározni a Balaton régió egy igazi paradicsom!
A Balatoni Bringakörút a Balatont körülölelő, mintegy 210 km hosszú, végig táblával jelölt útvonal, amely részben kerékpárutakon, részben part menti mellékutakon vezet. Ezen a változatos tájon mindenki megtalálja a kedvére való túrát, legyen akár könnyű kerekezésre vágyó turista vagy meredek hegyekhez szokott sportoló. Ideális környezet ez kisgyermekes családok számára is, hiszen számos látnivaló veszi körül a tavat, lehetőséget adva ezzel a gyakori pihenőkre. Kerékpározás közben felkereshetik a vidék legszebb műemlékeit, múzeumait, borvidékeit, természeti értékeit. Számtalan élménnyel és gyönyörű fotókkal gazdagodhat az ide látogató. Fáradalmaikat a tó partján egy hűsítő fürdő keretében is kipihenhetik, vagy megtölthetik kulacsainkat a források friss vízével.
Itt nem maradnak élmények nélkül azok sem, akik nem hoznak kerékpárt magukkal, hiszen számos kerékpárkölcsönző és szerviz kínálja szolgáltatásait a Balatonnál.

Balatoni Kerékpártúrák Klikk ide!

 

Adrenalin a Balatonparton - Kalandparkok 

Balatonfűzfőn található a Serpa Kalandpark, ahol a kipróbálhatják a 9 méter magas mászótornyot, a drótkötélpályát, a kalandösvényt és az íjászpályát.

Itt található a télen-nyáron üzemelő Balatoni Bob pálya is. A 20.000 m² alapterületen fekvő létesítmény legmagasabb pontjáról csodálatos panoráma nyílik a Balatonra. Tavasztól a pálya területén büfé működik, nyáron koktélbár és zenés szórakozóhely fogadja az idelátogató kedves vendégeket.

A Zánkaland kalandpályán természetes környezetben 10 hektáron több mint 100 akadály várja a „kalandorokat”. Járja be az erdőt kapaszkodva, hintázva, csúszkálva, akár csak Robin Hood a serwoodi rengetegben.
Elérhetőség:
www.erdeikalandpalya.hu

Siófokon az extrém sportok kedvelői számára létesült a Full Extreme Sportpark, ahol kipróbálhatják a quadozást, a paintballozást és akár egy infraharcban is részt vehetnek.
Elérhetőség:
www.paintball-siofok.hu

A vízi dodzsem kedvelőinek a Zamárdiban található Kalandparkot ajánljuk. 11 akadálypálya, csúszópálya és mászófal várja az adrenalin-függőket. Aki pedig már minden akadályt kipipált, az kemencében sült pizzával pótolhatja az elégetett kalóriákat.
Elérhetőség:
www.zamardikalandpark.hu

Balatonfüreden, az Aranyhíd sétányon fekszik a Brázay-Kalandpart, mely az extrém kalandpálya, a szórakoztató játékok, valamint egy kellemes hangulatú strand egyedülálló egyvelege. Akinek a lába már földet ért, de az adrenalinszintje még az egekben, levezetésképpen kihívhatja barátait egy Ping-Pong, Csocsó vagy Billiárd-partyra is.
Elérhetőség:
www.kalandpart-fured.hu

A Kalandszigeten a Balaton lenyűgöző látványa mellett mintegy 40 akadály várja a látogatókat. A vadregényes, kacsák által látogatott, dimbes-dombos, bozótos erdőben létrehozott mászófán, vagy félköríves lecsúszó pályán kihívást és kalandot, míg a fák tövében, Tihany természetvédelmi környezetében nyugalmat és pihenést is találnak kicsik és nagyok egyaránt.
Elérhetőség:
www.kalandsziget-tihany.hu

A gyenesdiási Spiderland kalandpark a csillebérci, a zamárdi és a mecseki kalandpark mintájára közvetlenül a gyenesi Lidóstrand mellett épült fel.
Elérhetőség:
www.balatonkalandpark.hu

Izgalmas Western-showban lehet részük azoknak, akik ellátogatnak a nemesvitai Westernparkba. Számos szabadidős program – lasszódobálás, íjászat, póni lovaglás, aranymosás, állatsimogatás – és még sok érdekesség várja a látogatókat.
Elérhetőség:
www.westernpark.hu

Egyre népszerűbb a Balaton régióban is a Nordic Walking. Ez a sport speciális karbon alapanyagú botokkal gyaloglás, valamint nyújtó- és erősítő gyakorlatok összessége.

A golf szerelmeseinek Balatonudvari 18 lyukú versenypálya ad lehetőséget a gondtalan kikapcsolódásra, itt nem utolsó sorban csodálatos panoráma várja a látogatókat.
Elérhetőség:
www.balatongolf.hu

Hőlégballonozásra Hévízen, Zalakaroson és Keszthelyen van lehetősége a látogatóknak.
Elérhetőség:
www.balatonballoning.hu

 

Vitorláson
Vitorlások hódítják meg napról napra a Balaton vizét dacolva a jártas balatoni embereket is megtévesztő széljárással. A vitorlázás talán a legnépszerűbb vízi sport a Balatonnál – természetesen az úszás után. A balatoni vitorlásversenyeket elsősorban a „technikás” sporthajósok kedvelik. A tó bonyolult széljárása még az ő tudásukat is próbára teszi.

A sporthajó-, és vitorláskikötők száma évről évre nő a Balatonnál. A modern kikötőkben nemcsak nyáron lehet a hajót tárolni – a telepek téli pihenőként is szolgálnak, mindemellett pedig egészségügyi, szerviz-, és sportszolgáltatásokat is kínálnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés