Menü

2009.03.04.     Hozzászólás 0

Mozgásvilág.hu - Maulik Nikolett

Megjelent a Baraka 2009-es ingyenes katalógusa

Gondoltál már arra, hogyan élnek az emberek egy tőled oly távoli kontinensen, egy teljesen más kultúrában… mondjuk a dél-amerikai Peru őserdőiben? Esetleg nem vágysz ilyen messzire, az erdélyi havasok felfedezése is nagy kaland lenne számodra?

Peru vagy Erdély? – Akár mindkettő!

 

Most elérhető közelségbe kerülhetnek neked is ezek az országok! Ehhez első lépésként nem kell mást tenned, mint hogy megrendeled a Baraka utazási iroda 2009-es ingyenes katalógus-magazinját. Íme egy kis ízelítő a rád váró kalandokból!

 

ősi legendás elveszett városok… Nazca-vonalakTiticaca-tó… rejtélyes őserdők és a hatalmas Andok hegyláncai… az indián, inka és gyarmati kultúra keveredése… a fantasztikus Machu Picchu városa, a hozzá vezető Inka ösvénnyel… – mindez egyetlen országban, a dél-amerikai Peruban! Utazhatsz expedíciós teherautóval, hajóval, csónakkal és vonattal, lakhatsz sátorban és egyszerű szállásokon, mindeközben olyan csodákat fedezhetsz fel, amilyenekről a „tömegturista” nem is álmodhat: az igazi Perut, kultúrájával, fantasztikus tájaival együtt, ezenkívül az ott élő emberek mindennapjaiba is bepillantást nyerhetsz.

Képzeld el, hogy egyik nap még az Inka ösvényt taposod, hatalmas hófödte hegycsúcsok és misztikus inka romok közötti szűk ösvényen barangolva, mígnem eléred Machu Picchut… másnap az őserdőben túrázol, majd a Csendes-óceán üde sós levegőjétől frissülsz fel… aztán pedig már azon kapod magad, hogy egy kisrepülőgépről csodálod a Nazca-vonalakat… Meggyőzött? Avagy csupán legyintesz, mondván Peru túl messze van és biztos nem két fillérbe kerül? Akkor mondunk mást:

 

Fogarasi-havasok, Pádis, Várasfenes, Bihar-hegység, Koltó, Székelyföld… – ismerősek ezek a nevek? Igen? Nem? Ha igen, akkor azért, ha nem, akkor meg azért érdemes ellátogatni Erdélybe. Nincs is annál fantasztikusabb érzés, amikor reggel felébredsz, kinézel az ablakon és meglátod a gyönyörű Kárpátok hegyvonulatait, a csúcsok körül gomolygó párát, az alattad fekvő völgyben legelésző teheneket… és még ugyanaznap délután a környező falvak és látnivalók bebarangolása utáni jóleső fáradtsággal tagjaidban a meghódított hegyoromról figyeled a Napot, ahogy alábukik a szomszédos hegycsúcs mögött. Majd az alkonyat után hazatérsz ahhoz a magyar családhoz, akiknél laksz, és akik az érkezésed napjától olyan meleg és különleges vendégszeretettel vesznek körül, hogy a finom, házias ételekkel teli vacsoraasztal mellett ülve úgy érzed, mintha egy hosszú út és oly sok idő után végre hazaérkeztél volna.

 

Kultúra, sport és a gyönyörű természet találkozik és kerül összhangba a Baraka túráiban. Akár csak egy hétvégére érsz rá a mindennapi rohanásban, akár egy teljes hónapnyi szabadidőd van arra, hogy felfedezd a világod, találsz magadnak megfelelő utat az új katalógusban, ami alig várja már, hogy a postaládádban landolhasson.
 
Ha nem ijedsz meg egy kis kalandtól, vágj bele! Hidd el, megéri…

 

Itt tudod megrendelni az ingyenes Baraka-katalógust, ami aztán postai úton jut el hozzád. 


Olvass többet a témáról: ingyenes