Menü

2010.07.02.     Hozzászólás 0

Ismét látogatható a Rám-szakadék

Újra látogatható a Rám-szakadék, a Holdvilág-árok és a szentkereszti Szurdok, de a további helyrehozatalban Önkéntesek segítségét is kérik!

Újra megnyitották a viharkárok miatt másfél hónapig lezárt gyalogos túraútvonalakat a Pilisben, így csütörtöktõl ismét látogatható a Rám-szakadék, a Holdvilág-árok és a szentkereszti Szurdok. Az erdészetnek sikerült felszámolnia az életveszélyes helyzetet, ezért megnyitotta a május közepén lezárt turistaútszakaszokat. Bár a Rám-szakadékban a tönkrement korlátokat és kapaszkodókat pótolták, ezek a részek a korábbiaknál is nehezebben járhatók, ezért csak megfelelõen felkészült turistáknak javasolt a látogatásuk - figyelmeztet a Pilisi Parkerdõ.

A szentkereszti Szurdokban és a Holdvilág-árokban a hidakat és a lépcsõket több helyen teljesen elmosta az áradás, ezek pótlása akár a jövõ évig is eltarthat.

 

Kerékpárral továbbra sem lehet...

Továbbra sem használhatók az áradások következtében megrongálódott, kerékpározásra kijelölt erdészeti utak. Ezek listája a www.parkerdo.hu oldalon folyamatosan frissül.

 

Önkéntesek segítségét kérik

Az áradás és a viharok sok helyen megrongálták az évente 10 millió látogatót fogadó Pilisi Parkerdő kirándulókat szolgáló infrastruktúráját. Az összességében félmilliárd forintot meghaladó károk helyreállításhoz az erdészet önkéntesek segítségét kéri. Augusztus 31-ig az informacio@pprt.hu címen vagy a 06-26-598-000 telefonszámon jelentkezhetnek mindazok a csoportok, civil szervezetek, kirándulók, akik vízelvezetők tisztításával, sétautak helyreállításával, belógó ágak nyesésével hozzá tudnak járulni az erdőterület helyreállításához. A segítségre a Pilis és Visegrádi-hegység területén valamint Budapest erdeiben van a legnagyobb szükség. A jelentkezők az adott erdészet szakembereinek irányításával a már biztonságosan látogatható területeken segíthetnek a parkerdők rendbetételében.

Olvass többet a témáról: túra, pilis