A világ legőrültebb „felfedezői” II.

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2005/07/26
1995 decembertől, 1996 februárig. Guy Delage egy 4000 kilométeres úszáshoz fog hozzá, Afrikától Barbadosig az Atlanti óceánon keresztül. Haladását egy pár békatalp segíti, éjszaka azon a tutajon alszik amit napközben maga mögött húz. A francia média csak „őrült úszó”-nak nevezte, mivel az egészet azért csinálta, hogy kilábaljon a pénzügyi csődből.
Hirdetés

1996 Június: Ekkortájt lett elege Reza Baluchinak abból, hogy az iszlám törvények megsértéséért folyamatosan megverték. Bringájára pattan, és 6 évet teker a világban, a béke nevében. 2002-ben letartóztatják az USA-ban, mivel vízum nélkül lépett az Államok területére. 4 hónappal később politikai menekültjogot kap, és örömében 124 nap alatt lefutja a Los Angeles- New York távot.
1999 júliustól, 2000 augusztusáig: Eric Abbott-t, egy brit amatőr vitorlást, 12-szer kell kimenteni, egyszer 2-szer is egy nap alatt, miközben saját készítésű hajójával, és egy 1997-s autós atlasz segítségével megpróbálja körbehajózni a Brit szigeteket.
2000 április: A francia Eric Barone 220 km/h-val száguld lefelé bringáján a Les Arcs síterep egyik „lankáján”, és ezzel felállítja a biciklis havon siklás sebességi világcsúcsát. 2 évvel később Nicaragua egyik vulkánján hasonló világcsúcsra készül, amikor 170 km/h-s sebességnél kettétörik a kerékpárja. Csodával határos módon, csak kisebb sérüléseket szenved.