Világ Gyalogló Nap

2005/10/02

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Bács Kiskun megye
2005-10-02
Hirdetés

Világ Gyalogló Nap - Kiírás

Ez évben is október első hétvégéjén kerül sor a World Walking Day-re, vagyis a Világ Gyalogló Napra. Az országos verseny koordinációját, irányítását a szabadidősport világszervezetétől a Trim and Fitness International Sport for All Association-tól (TAFISA) kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség, a rendezvény lebonyolítását a helyi szervezők végzik.
A Világ Gyalogló Nap része a Nemzeti Sporthivatal MOZDULJ MAGYARORSZÁG! rendezvénysorozatának.
A mozgalmat a Rio de Janeiro-i Föld-konferenciához kapcsolódva indították útjára a szervezők 1992. június 07-én. 1995-ben már a Föld összes kontinensén rendeztek gyalogló napot, Magyarország 1999-ben lépett a rendező országok sorába, 2002-ben már a világ 68 országában került megrendezésre az esemény.
A rendezvénysorozat célja a gyaloglás megismertetése, megszerettetése, hogy a lehető legtöbb embert mozgósítsa a rendszeres testmozgás érdekében. Éppen ezért nem egy országos nagy rendezvény lebonyolítása a cél, hanem az, hogy minél több településen kerüljön megszervezésre a Gyalogló Nap, ezáltal növelve a rendszeres gyaloglásnak hódolók táborát.
A résztvevő településekről, a helyszínek gyülekezőhelyeiről, az indulási időpontokról és a kijelölt távokról a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján juthatnak részletes információhoz az érdeklődők.
A helyi szervezők által megjelölt időben és helyszínen bárki nevezhet és részt vehet a gyaloglásban, lakhelytől, kortól, nemtől és nemzetiségtől függetlenül. A helyszínenként változó távok megtételére mindenhol egyenletes, biztonságos terepen kerül sor melyen nincsenek jelentős emelkedők. Megkötés mindössze annyi, hogy futni tilos.
Ajánlott viselet: kényelmes, puha talpú cipő, sportcipő, laza egyetlen testrészt sem szorító ruházat. Kezdők számára 5 kilométer teljesítése is elegendő, ez a táv ajánlott kisgyermekeikkel együtt gyalogló családoknak és időseknek. Egészséges fiataloknak és felnőtteknek, sportolóknak 10 kilométer teljesítése is vállalható.
A Világ Gyalogló Napon 2004-ben már több mint 10000-en vettek részt országszerte, bízunk abban, hogy ez évben még többen döntenek majd egy kellemes séta mellett. A szervezők sok helyszínen egyéb kísérőprogramokat is szerveznek, mely jó idővel párosulva egy kellemes októberi hétvégét hozhat majd az egészségesebb életmód mellett szavazók számára.
További információ:
Magyar Szabadidősport Szövetség
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.
Tel.: 06-1-460-6815, Fax: 06-1-460-6817
E-mail: info@masport.hu
www.directinfo.hu/masport

Világ Gyalogló Nap - Nevezés

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés
Hirdetés