Tenkes teljesítménytúrák - Maraton 30K 20K 15K 10K 6K

2020/04/04

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Gyere és túrázz velünk a Villányi hegységben.

Tenkes teljesítménytúrák Maraton 1200ft

Siklós-Máriagyűd, túraállomás
Útvonal: Máriagyűd, túraállomás turista utak elágazója (kék sáv - kék kereszt) turista utak elágazója (kék sáv - sárga sáv - kék háromszög, útjelző tábla) Máriagyűd, túraállomás turista utak elágazója (kék sáv - sárga sáv - kék háromszög, útjelző tábla) lokátoros út (kék háromszög) Nagy-hegy turista utak elágazója (kék sáv – zöld sáv) Túrony, templom előtt turista utak elágazója (zöld sáv - sárga kereszt) Máriagyűd, túraállomás Szentkút Akasztó Csukma-kereszt turista utak elágazója (kék sáv -piros sáv) Szőlőskert Kálvária Fájdalmas Máriagyűd, túraállomás
Csak előzetes nevezéssel j.atika@freemail.hu (név, szül.idő, kedvezmény megnevezése)! Előnevezési határidő: március 29. Tömegrajtos indítás! Jelentkezés a rajt előtt 6.30-tól 6.50-ig! A rajt megközelíthető a kegytemplom lépcsőjétől Ny-i irányban a sárga sáv jelzést követve kb.150m!
Az ellenőrző pontok nyitása 6 km/h menet-sebességre van kiszámolva! Aki ennél gyorsabban szeretne haladni 7.30 után induljon

 

Siklós
2020-04-04
Hirdetés
Tenkes maraton
Tenkes teljesítménytúrák - Maraton 30K 20K 15K 10K 6K-1

Tenkes teljesítménytúrák - Maraton 30K 20K 15K 10K 6K - Kiírás

A 2020-s évben is várunk szeretettel minden túrázót az általunk rendezett, immáron XXI. Tenkes teljesítménytúrára. Azoknak, akik meg akarják ismerni a Villányi-hegységnek Tenkes körüli turistaútjait ez egy kiváló alkalom, de azoknak is akik „csak” az egészségük megőrzéséért jönnek ki a természetbe. Vannak olyanok is, akik a sok-sok ismerősért, barátokért vagy a hegy levélért választják túránkat! Minden távunk körtúra! A távokkal az extrém távok kivételével szinte minden igényt ki tudunk elégíteni. A szintidőket is a teljesíthető távokhoz próbáltuk igazítani. A Maratonos távot 4 km/h-val végig bírni kell, és hozzá van ezer méter feletti szintemelkedés. A 30 km-s távon is megvan az ezer feletti szintemelkedés, itt a 3,5 km/h-s menetet kell tartani. Mindkét táv többször is áthalad a Máriagyűdi frissítő ponton! Ki lehet találni mi az amit feltétlenül magunkkal kell vinni a következő szakaszra! A két hosszabb távunkat csak tapasztalt túrázóknak ajánljuk, akiknek a terepi tájékozódás nem okoz gondot! Nem készítünk letölthető .gpx és egyéb fájlokat, de a honlapunkon, jó előre látható térképről bárki otthon elkészítheti magának! A 20 és 15 km-s távok előnye, hogy menet közben lehet megválasztani a távot. Itt már 3 km/h alatti az igényelt haladási sebesség. Alapfokú tájékozódási ismeret és a szöveges itiner értelmezése itt sem árt. A két rövidtávot kezdő túrázóknak, kisgyermekes családoknak és azon szépkoruaknak ajánljuk, akik nem ijednek meg a teljesítménytúra szótól. A 10 és a 6 km-s táv teljesítéséhez is 5 órás szintidő van adva! Ezzel is segítséget szeretnénk adni, hogy nálunk induló kisebb gyerekek később is örömmel menjenek majd túrázni. Valamint az idősebb korosztálynak se keljen lemondania az előző évek teljesítménytúrázós hangulatáról! Az idei évben a „Tenkes triatlon” igazoló lapját is meg lehet vásárolni.
A Tenkes kitűzőivel az idei évig követtük a túrázók teljesítésének számát, és ez meg is jelent a kitűzőkön! Ezzel egy olyan adatmennyiséget kellett folyamatosan „életben” tartanunk, ami már itt a huszadik rendezéskor nagy gondot okozott. A túratársak közül sem volt mindenki segítségünkre. A nevezési lapokon az írások minősége el kezdett az olvashatatlan kategória felé közelíteni, az estleges névváltozásokat nem közölték velünk. Volt, akinek a lánykori neve után már két férjezett neve is volt és mi nem tudtuk ezt a Hold állásából kitalálni, tehát nyilván rossz számú kitűzőt kapott…

Az ilyen számozott kitűzők sorát a „20 X” kitűzővel bezárjuk! Azok, akik már elérték a „10 X” teljesítést, és ezt jelzik felénk továbbra is biztosítani fogjuk, hogy ezt a sorozatot befejezhessék!


Továbbra is az a célunk, hogy túránkon minden túrázást, természetet kedvelő szervezett körülmények között érezze jól magát a természetben!

Adatok, amik segíthetnek a számodra megfelelő táv kiválasztásában: december közepéig folyamatosan töltjük fel az adatokat!

Tenkes teljesítménytúrák 30 1000ft
Túrony, Diósvölgyi ifjúsági tábor
Útvonal: Túrony, Diósvölgyi ifjúsági tábor turistautak elágazója (kék sáv - zöld sáv) Nagy-hegy lokátoros út turistautak elágazója, útjelző tábla (kék sáv - sárga sáv - kék3) Máriagyűd túraállomás pincesor Csukmakereszt Akasztó domb Szentkút Máriagyűd túraállomás Bisse Túrony, Diósvölgyi ifjúsági tábor
A rajt megközelíthető az 58-as főútról K-i irányban a zöld sáv turistajelzés mentén kb. 300m. A térképen „Avas-alja” megnevezéssel.
Az ellenőrző pontok nyitása 6 km/h menetsebességre van kiszámolva! Aki ennél gyorsabban szeretne haladni 7.30 után induljon!

Tenkes teljesítménytúrák 20 800 ft
Túrony, Diósvölgyi ifjúsági tábor
Útvonal: Túrony, Diósvölgyi ifjúsági tábor útjelző tábla Máriagyűd, túraállomás Szentkút Akasztó domb Csukma-kereszt kék sáv kék kereszt elágazó Bisse Túrony, Diósvölgyi ifjúsági tábor
A rajt megközelíthető az 58-as főútról K-i irányban a zöld sáv turistajelzés mentén kb. 300m. A térképen „Avas-alja” megnevezéssel.

Tenkes teljesítménytúrák 15 800ft
Túrony, Diósvölgyi ifjúsági tábor
Útvonal: Túrony, Diósvölgyi ifjúsági tábor útjelző tábla Máriagyűd, túraállomás kék sáv kék kereszt elágazó Bisse Túrony, Diósvölgyi ifjúsági tábor
A rajt megközelíthető az 58-as főútról K-i irányban a zöld sáv turistajelzés mentén kb. 300m. A térképen „Avas-alja” megnevezéssel.

Tenkes teljesítménytúrák 10 700ft
Siklós-Máriagyűd, túraállomás
Útvonal: Máriagyűd Szent-kút Akasztó Csukma-kereszt turistautalk elágazója (kék sáv - kék +) útjelző tábla Máriagyűd
A rajt megközelíthető a kegytemplom lépcsőjétől Ny-i irányban a sárga sáv jelzést követve kb.150m!

Tenkes teljesítménytúrák 6 500ft
Siklós-Máriagyűd, túraállomás 
Útvonal: Máriagyűd túraállomás turistautak elágazója (kék sáv - kék kereszt) turistautak elágazója (kék sáv - sárga sáv - kék háromszög) Máriagyűd túraállomás

Minden távhoz:
Nevezési díj kedvezmény: MTSZ/Természetbarát Turista Kártya, Diák, Nyugdíjas, Mecsek Turista kártya: 100Ft. Csoportos nevezési lap igényelhető a j.atika@freemail.hu e-mail címen. A kedvezmény csak egy címen vehető igénybe, bemutatott igazolványra! Cartographia Kupa igazolólappal 100 Ft.
Amennyiben az általunk kínált italt szeretnéd fogyasztani, poharadat HOZD magaddal! A vízvételi lehetőségek korlátozottak!
Térkép: Villányi-hegység, vagy A Mecsek és a Villányi-hg. turistaatlasz és útikönyv.

A túra igazolható a Cartographia Kupában és a Baranya Teljesitménytúrázója mozgalomban!

Az idei Tenkes teljesítménytúrán is lesz kedvezményes fürdési lehetőség a Harkányi fürdőben! A lepecsételt igazoló lappal kedvezményes délutáni (14.00 után) jegyet lehet váltani, ami 600 forintba kerül!

Tenkes teljesítménytúrák - Maraton 30K 20K 15K 10K 6K - Nevezés

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés
Hirdetés