Menü

Hozzászólás 1

2010.06.16. Erdély

Kelemen-havasok trekking

Ez az esemény már lezajlott, ha aktuális programokat keresel klikk IDE!

Helyszín: Erdély
Dátum: 2010.06.16. - 2010.06.20.

Elérhetőségek:
Equinox Trekking Club

Kelemen-havasok trekking - Kiírás

Kelemen-havasok trekking
 
A korábbi beharangozás véglegesítése képpen, összeállítottuk a Kelemen-havasok túra minden apró részletét! A Climbing Experience és Lokody Levente vezetésével meghirdetem a túrát a következő kondíciókkal:

Időpont: 2010. június 16-20.

Részletes program:


Szerda – Június 16 > Utazás Maroshévízre egyénileg, illetve a kocsikat összeszervezve közösen. Mivel a távolság több mint 700 km, így az utazás az egész napot ki fogja tölteni. Szállás Maroshévizen egy panzióban.
 
 
 80754-erdely.jpg
 
Csütörtök –Június 17 > Nekivágunk a Kelemen-havasok vadonjának! Célunk az Ilva-völgyi erdészház, ahol este a szállásunk lesz. Jó idő esetén az erdészház autóval megközelíthető ami 24 km erdei út, gyalog a menetidő 4 és fél - 6 óra, szintemelkedés 350m. Szállás az erdészházban. Kipakolás, berendezkedés, majd rövid túra a Negoi vagy a Gyors patak vadregényes szurdok szerű völgyében. Menetidő oda-vissza 2 óra, szint 400m. Este tábortűz, sütögetés. Ehhez alapanyagot ne felejtsetek el hozni szalonna, hagyma, kolbász képében, de ha lehetőség nyílik, akkor addigra Levente kideríti, hol lehet házi dolgokat vásárolni, azt is megejtjük! :-D Fakultatív program: Medvefogás lepkehálóval! :-D :-D

Péntek –Június 18 > Csillagtúrát teszünk a Kelemen-havasok gerincének varázslatos sziklavilágában és megmásszuk a hegység legmagasabb csúcsát: a Pietroszt.
Túránkat erdészúton kezdjük és haladunk tovább a Negoi-nyereg alatti tisztásig, ahonnan majd hegyi ösvény vezet fel a Negoi-nyeregbe. Menetidő 2 óra, szint 700m. Innen jó kilátás nyílik az Ilvavölgyre és a környező csúcsokra, és a kénbányára. Rövid pihenő utan nekivágunk a következő meredek szakasznak (400m szint) a Kelemen főgerincén a legmagasabb pont felé. Első csúcs a Magyar Negoi csúcsa, ahonnan majd kilátás nyílik a kén bánya kénes tavaira, valamint a Mária Terézia ösvényre. Tovább haladva enyhe szintkülönbségek váltakozásával elérjük a Pietrosz csúcsát 2110m. Előfordulhat, hogy még hógolyózhatunk is egy keveset júniusban, valamint gyönyörködhetünk a Rhododendron virágzásban. A Gyors-patak völgyén ereszkedünk vissza az erdészházhoz. A túra végeztével visszatérünk az erdészházba, az éjszakát ismét ott töltjük.

Szombat –Június 19 > Visszatúrázunk Maroshévízre, illetve ha kocsival jöttünk fel, akkor visszaautózunk és elhagyjuk a vadont. Autós lejövet esetén lesz még egy rövid meglepetés túra, majd lehetőség van a szállástól 2 km-re levő Bánffy Termál strandon fürdeni egyet, opcionális programként.
Az első napról megismert panzióban töltjük az éjszakát.

Vasárnap - Június 20> Hazautazás

Részvételi díj: 55 EUR / fő, ami tartalmazza a szállásdíjakat és a túravezetés költségét. Minden egyéb költség saját finanszírozás kérdése. A szállások foglalása miatt a jelentkezés 20 Euro előleg befizetésével történik, amelyet a túrán való részvétel lemondása esetén nem áll módunkban visszaadni.

JELENTKEZÉSI LÉTSZÁM MAX 24 FŐ!!!! Jelentkezés érkezési sorrendben az előleg befizetésének sorrendjében.
Ha túljelentkezés lenne, és van rá érdeklődés, a túrát egy későbbi időpontban megismételjük!


Ajánlott felszerelés, hoznivalók: Vízálló- és meleg ruházat (csere is), strapabíró vízálló bakancs, 4 napi élelem, hálózsák! A strandoláshoz úszónadrág/fürdőruha!
 
 

Kelemen-havasok trekking - Nevezés

Helyszín: Erdély
Dátum: 2010.06.16.

Elérhetőségek:
Equinox Trekking Club

Olvass többet a témáról: erdély, teljesítménytúra, gyalogtúra, túra

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


  • bigwhite 2010.05.07.   10:53

    bigwhite

    FIGYELEM! A túrára a jelentkezései határidő május 12 az előleg befizetésével! A szállásfoglalás miatt szükséges! Még van lehetőség jelentkezni!

    Üdv, Tamás

    válasz erre...